Fotball

Messi-mål sikret PSG tittelen – Pochettinos første seriegull

Lionel Messis scoring ga Paris Saint-Germain poenget som skulle til for å sikre klubbens 10. franske serietittel. 1-1 mot Lens var nok lørdag.

PSG har 16 poengs forsprang til serietoer Marseille, som har fem kamper igjen å spille. Det kan ikke hentes inn, og Mauricio Pochettino kan feire sitt første seriegull som trener.

Messis vakre scoring i det 68. minutt så ut til å bli vinnermålet, men Corentin Jean dempet den allerede beherskede feiringen på Parc des Princes med sitt utligningsmål to minutter før full tid. Lens spilte med ti mann etter at midtstopper Kevin Danso ble utvist i det 57. minutt.

PSG stilte hele sitt stjernegalleri med Messi, Neymar og Kylian Mbappé på topp. Angel Di Maria måtte nøye seg med et innhopp.

Med ti seriemesterskap har PSG tangert den franske rekorden til Saint-Étienne. De to første kom i 1986 og 1994, mens laget har vunnet åtte ganger de ti siste sesongene. Unntakene var i 2017 og 2021.

For Paris Saint-Germain har nasjonale titler blitt rutine. Klubbens store mål er å vinne mesterligaen, men der ble også denne sesongen en stor skuffelse, med tap for Real Madrid i åttedelsfinalen.