Fotball

Bayern sikret ligagullet og tittelrekord med seier over Haalands Dortmund

Bayern München er tysk seriemester i fotball etter 3-1 over Erling Braut Haalands Borussia Dortmund. Den norske spissen hadde en frustrerende lørdagskveld.

Erling Braut Haaland misser på en stor sjanse mot Bayern München. Foto: Matthias Schrader, APA / NTB

Haaland ble byttet ut noen minutter før slutt.

Det gjenstår tre serierunder i Tyskland, og Bayern har tolv poeng ned til Dortmund på 2.-plass. Dette var Bayerns tiende strake ligagull.

Det har ingen annen klubb maktet tidligere i de fem største ligaene i Europa, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Borussia Dortmund vant Bundesliga i 2011 og 2012. Siden har Bayern vunnet hvert år.

Serge Gnabry serverte publikum en herlig 1-0-scoring. Han dempet ballen på brystet og dro så til på direkten fra vel 16 meter.

Misset

Etter 28 minutter fikk Haaland en kjempesjanse, men han måtte avslutte med høyrefoten. Ballen forsvant utenfor. I stedet for en utligning for gjestene, gikk vertene opp i 2-0 ikke lenge etter.

Robert Lewandowski slo til etter vel en halvtimes spill. Thomas Müller var nest sist på ballen. Lewandowski gjorde ingen feil alene med keeper.

Haaland fikk ikke ta straffesparket som førte til 1-2-reduseringen. Emre Can gjorde ingen feil etter at Marco Reus ble felt innenfor 16-meteren.

Avgjort

19-åringen Jamal Musiala avgjorde kampen da han ordnet 3-1 etter 83 minutters spill. Scoringen kom fra kloss hold.

Haaland kom til oppgjøret med fem mål på seks kamper mot Bayern München.

Svært mye tyder på at han fortsetter karrieren i Manchester City eller Real Madrid fra sommeren av. Beskjeden om framtidsplanen hans kan komme i løpet av en uke eller to.