Fotball

Glimt-kapteinen om Roma-fansens mulige forstyrrelser: – Jeg har med ørepropper

Bodø/Glimt-kaptein Ulrik Saltnes er ikke bekymret for at laget kan måtte klare seg uten trener Kjetil Knutsen til kvartfinalekampen mot Roma torsdag.

Det har kokt rundt Knutsen og Glimt helt siden sist ukes seier mot Roma. Treneren er i øyeblikket midlertidig utestengt av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som følge av bråket på Aspmyra.

Glimt har anket avgjørelsen, men det er ikke gitt at den blir behandlet i tide til torsdagens kamp.

– Jeg tror nok forberedelsene vi gjør inn mot kamp vil være helt vanlig. En treners arbeid foregår 99,9 prosent av tiden utenfor de 90 minuttene det spilles fotball. Det er ikke noe vi skal bekymre oss for, sa Glimt-kaptein Ulrik Saltnes.

Bodøværingene ankom Roma mandag. Trener Knutsen stilte ikke opp på pressetreffet onsdag. Klubben opplyste i forkant at den ønsker «fokus på kampen og det sportslige av respekt for fotballens verdier».

Har med ørepropper

Saltnes, Marius Høibråten og mental trener Bjørn Mannsverk svarte derfor på spørsmål fra pressen.

– Vi prøver å ta kontroll over det vi kan ta kontroll over og ha mest mulig fokus på oss selv. Det er dette vi alltid øver på, og nå får vi omsatt det i praksis, sa Saltnes.

Han er forberedt på at Roma-fansen vil forsøke å forstyrre Glimt i oppkjøringen til kampen.

– Jeg har med ørepropper, så jeg er forberedt på mye tuting og spetakkel (utenfor hotellet). Det skal nok gå bra, smilte Saltnes.

Han understreket videre at ingen i laget er ukomfortable eller redde for sikkerheten i den italienske hovedstaden. Glimt-spillerne har med seg ekstra mannskaper fra Norge som skal følge laget.

Usikkert hvem som leder laget

På spørsmål om hvem som skal lede Glimt-laget i torsdagens kamp, svarte kapteinen:

– Jeg vet ikke helt hva som er situasjonen der.

Noen nærmere et svar kom man ikke.

Uefa har også suspendert Romas keepertrener Nuno Santos etter bråket i spillertunnelen på Aspmyra sist uke.

Glimt leder 2-1 etter den første kampen. I en eventuell semifinale venter enten Leicester eller PSV for de gulkledde.

Roma står med to seirer og én uavgjort på sine tre møter med Glimt i conferenceligaen. Målforskjellen er hele 10-4 på de tre møtene.