Banestormer stjal oppmerksomheten da Everton vant ni minutter på overtid

(Everton - Newcastle 1-0). Everton vant torsdag 1-0 over Newcastle i en seriekamp som måtte stanses i flere minutter fordi en publikummer stripset seg selv fast til en av målstengene.

Alex Iwobi avgjorde Premier League-duellen ni minutter på overtid, men det oppgjørets mest oppsiktsvekkende episode fant sted noen få minutter ut i annen omgang. En ung mann stripset fast halsen sin til Everton-keeper Asmir Begovics høyre stolpe, og kampen måtte stoppes.

En rekke vakter og annet støttepersonell stormet til for å få mannen løs. Etter noen minutter lyktes de med en avbitertang, og banestormeren ble båret bort av fem personer. Samtidig kom en annen tilskuer inn på banen og forsøkte å slå til mannen bak stuntet. Også han ble tatt hånd om av vakter.

Motivasjonen for opptrinnet er ikke fastslått, men det er sannsynlig at det var en demonstrasjon mot det saudiarabiske investeringsfondet som kjøpte Newcastle tidligere i sesongen. Banestormeren var kledd i en t-skjorte der det sto «Just Stop Oil».

En mann stripset seg fast til målet i kampen mellom Everton og Newcastle torsdag. Motivasjonen for opptrinnet skal være å stoppe oljepenger i fotballen.

Goodison i ekstase

Kampen kunne etter vel fem minutters opphold fortsette på stillingen 0-0. På tampen av oppgjøret ble det lagt til 14 minutters spilletid.

Det utnyttet nedrykkstruede Everton til fulle. Det var spilt ni minutter av tilleggstiden da Iwobi spilte vegg med Dominic Calvert-Lewin og satte inn 1-0-målet. Det sendte Everton-fansen i ekstase.

Hjemmelaget klarte å vinne selv om de måtte fullføre kampen med ti mann. Midtbanemannen Allan ble utvist for en heftig takling mot Allan Saint-Maximin i det 84. minuttet.

Viktig

Seieren var Evertons første på fem kamper. Laget skaffet seg dermed tre poengs luke til nedrykksstreken.

Newcastle står på sin side med to strake 0-1-tap etter en rekke på ni kamper uten tap. Laget virker uansett til å være på trygg grunn med sine 31 poeng fra 29 kamper.