Fotball

Eggen bisettes fra Orkdal kirke

Det ble lagt ned blomster og mange folk samlet seg rundt statuen av Nils Arne Eggen på Lerkendal.

Dødsfallet til norsk klubbfotballs største trenerlegende preget Trondheim onsdag. Tross kaldt vær og storm i vindkastene samlet mange supportere seg utenfor Lerkendal til en minnestund onsdag kveld. Bisettelsen finner sted fredag om en uke.

Tidligere Rosenborg-keeper Ola By Rise var en av dem.

- Nils Arne var et helt menneske. Vi hadde mange fighter og mange gode stunder, men vi lærte alltid noe, sier Ola By Rise, som er glad klubben rakk å få dokumentert hele Eggens tankegods før 80 år gamle Eggen gikk bort natt til onsdag.

Avtroppende fotballpresident Terje Svendsen har sterke bånd til Rosenborg og Nils Arne Eggen.

– Nils Arne har en enorm merittliste, og det han bygde opp og fikk til i Rosenborg var helt utrolig. En ting er resultatene, men han hadde også en fantastisk personlighet. Humøret, energien og engasjementet han viste. Vi er utrolig takknemlige for alle gledene han har gitt norsk fotball, både på og utenfor banen. Minnene vil leve for alltid, sier fotballpresidenten til NFFs hjemmeside.

Kjetil Rekdal har overtatt trenerjobben og han er glad han rakk å besøke Nils Arne Eggen hjemme i Orkdal før jul. Der ble det snakket mye Rosenborg-historie og hvordan laget kunne utvikles videre.

Nils Arne Eggen bisettes fra Orkdal kirke fredag 28. januar.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen