Fotball

Liverpool slet mot Arsenal i ligacupen – Xhaka utvist igjen

Liverpool fikk ikke det forspranget de ønsket til tross for at Arsenal var ti mann i store deler av den første ligacupsemifinalen som endte 0-0 torsdag.

Granit Xhaka fikk det røde kortet i første omgang. Foto: Jon Super / AP / NTB

Før 24 minutter var spilt fikk sveitsiske Xhaka marsjordre. Diogo Jota var i lufta og skulle ta ned en langpasning i bakrom, og der dukket Xhaka opp og satte knottene rett i portugiseren.

Det var femte gangen siden Xhakas debut for Arsenal i 2016/17-sesongen at han har blitt utvist. Det er flere enn noen andre Premier League-spillere, opplyser statistikktjenesten Opta.

– Måten han tar ham ut og med kraften han gjør det, er det ingen tvil om at det er et rødt kort, sa Sky Sports-ekspert og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

Stor Minamino-sjanse

I siste ordinære minutt fikk Liverpools Takumi Minamino kampens største mulighet, men avslutningen foran nesten tomt mål gikk over, og et godt utgangspunkt var sikret for et hardtkjempende Arsenal.

– Det var ikke en ideell start, men det er så mye vilje i dette laget. Det er tøft nok å komme hit med elleve mann. Det var helt fantastisk av alle, roste midtstopper Ben White i prat med Sky Sports.

Liverpool, som manglet flere stjerner, blant dem Sadio Mané og Mohamed Salah, styrte spillet før pause og skapte flere gode muligheter, men uten uttelling. Arsenal på sin side med en frisk Bukayo Saka skapte også farligheter for Liverpool.

Ødegaard ute

Minamino hadde en avslutning like utenfor drøyt 20 minutter før slutt, mens Saka rotet bort en god mulighet like etter. Liverpool-trykket på overtid ble ryddet unna av Aaron Ramsdale og Arsenal-forsvaret.

London-klubben måtte klare seg uten Martin Ødegaard torsdag. Like før kamp opplyste klubben at Ødegaard hadde testet positivt for korona. Det er dermed uklart om han rekker London-derbyet mot Tottenham til helgen.

Returoppgjøret i ligacupen spilles om en uke i London. Vinneren møter Chelsea i finalen.