Fotball

Coutinho tilbake i Premier League – lånes ut til Aston Villa

Philippe Coutinho er klar for Aston Villa på en leieavtale ut sesongen. Der skal han spille under tidligere lagkamerat Steven Gerrard.

Birmingham-klubben bekreftet overgangen fredag formiddag. I avtalen med Barcelona har Villa sikret seg en opsjonsrett til å kjøpe Coutinho permanent.

Gerrard ble utnevnt som Villa-manager i november. Hans første signering blir å hente tilbake en tidligere Liverpool-kompis til engelsk fotball. Coutinho ankommer England i løpet av de neste to dagene. Han må gjennom en medisinsk test og få arbeidstillatelse før han kan slutte seg til sin nye klubb.

Coutinho forlot Liverpool til fordel for Barcelona i januar 2018. Den tekniske midtbaneeleganten har hatt mindre hell hos katalanerne, og han var på utlån i Bayern München i 2019/20-sesongen.

Der vant han både ligaen og Champions League med tyskerne. Blant annet scoret han for Bayern da de sendte Barcelona ut av mesterligaen med hele 8-2 sammenlagt.

Den påfølgende sesongen returnerte han til Spania uten nevneverdig suksess.

Coutinho spilte 152 ligakamper for Liverpool og scoret 41 mål i den engelske toppdivisjonen. Framover kan det bli flere som Aston Villa-spiller.

Nyeste fra Dagsavisen.no: