Fotball

Tottenham ute av conferenceligaen – ilagt tap i avlyst Rennes-kamp

Uefas disiplinærkomité har bestemt at Tottenham taper den avlyste kampen mot Rennes 0-3. Dermed ryker «Spurs» ut av conferenceligaen.

Kampen mot Rennes tidligere i måneden måtte avlyses som følge av koronautbruddet i den engelske klubben.

I forkant av oppgjøret hadde Tottenham-manager Antonio Conte opplyst at det var åtte spillere samt fem medlemmer av støtteapparatet som var smittet av viruset.

Saken gikk deretter til disiplinærkomiteen i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), og nå er det klart at Tottenham «taper» kampen 0-3.

Tottenham trengte å vinne mot Rennes for å ta seg til videre til omspillet. Vitesse slo Mura 3-1 torsdag og klatret forbi de liljehvite i gruppen.

Rennes var allerede gruppevinner og var tidlig ute med ønsket om å få kampen avlyst etter at den først ble utsatt. Franskmennene fikk etter hvert viljen sin.

Uefa klarte ikke å finne en ny dato for kampen i en allerede tett kalender. Dermed måtte det en skrivebordsavgjørelse til.

– Kampen mellom Tottenham Hotspur og Stade Rennais, som opprinnelig skulle spilles 9. desember, erklæres oppgitt av Tottenham, som dermed ilegges tap 0-3 i henhold til regelverket for conferenceligaen, opplyser forbundet.

Tottenham har også havnet bakpå i Premier League på grunn av smitteutbruddet. Laget har spilt 15 kamper, mens flere andre står med 18 spilte kamper så langt.

Mer fra Dagsavisen