Fotball

Chelsea-leiren forbannet etter avslag: – Vi er sinte og skuffet

Chelsea fikk ikke innfridd ønsket om å utsette søndagens møte med Wolverhampton. London-klubben reagerer på Premier Leagues avgjørelse.

Chelsea leverte inn forespørselen lørdag ettermiddag, og skal ha fått den avvist søndag formiddag, skriver Sky Sports.

Det irriterer Chelsea-leiren, som sliter tungt med koronasmitte hos flere sentrale førstelagsspillere for tiden. Både Romelu Lukaku, Timo Werner, Callum Hudson-Odoi og skadde Ben Chilwell har fått konstatert viruset.

– Vi er sinte og skuffet. Vi følte vi hadde en god sak. Vi har sju positive tilfeller. Situasjonen føles ikke ut som den vil stoppe. Vi søkte om å få kampen utsatt, og med det gi oss tid til å få situasjonen under kontroll, men det ble avvist, sa Chelsea-trener Thomas Tuchel før kampen mot Wolverhampton.

– Det er veldig vanskelig å forstå. Nå ender vi opp med spillere som nettopp er tilbake fra skade og korona, fortsatte han.

Nye tilfeller hver dag

Tyskeren var tydelig frustrert over manglende forståelse hos de ansvarlige.

– Fra et medisinsk ståsted har vi nye positive tester hver dag. Hvordan kan det stoppe når vi sitter tre timer i en buss sammen? Når vi sitter i møter sammen? Det forsvinner ikke bare hvis vi later som det ikke finnes.

– Det er mitt medisinske syn på det, men det er ikke Premier Leagues syn på saken, så da må vi spille, konstaterte Tuchel.

Lagoppstillingen mot Wolves viser de blåkleddes problemer på spillerfronten. De har kun fire utespillere på benken. Stjernene Jorginho og Kai Havertz er heller ikke å se i troppen.

Tuchel bekreftet at duoen ikke er koronasmittet. Han la til at begge har testet negativt.

– Det er grunnet helse og sikkerhet, sa han i Jorginhos tilfelle.

Utsettelser

Chelsea har tapt en del poeng i det siste. Tap for West Ham og uavgjort mot et korona- og skaderedusert Everton er fasit på de siste tre kampene. Mellom der slo de Leeds 3-2 etter at Jorginho ble matchvinner med et straffespark på overtid.

Allerede har seks kamper denne Premier League-runden blitt utsatt, og Brentford-trener Thomas Frank har ytret ønske om en fotballpause slik at klubbene kan få kontroll på situasjonen.

Premier League sier at de vurderer hver søknad om utsettelse på en-kamp-til kamp-basis, og at alle avgjørelser faller på bakgrunn av koronaregler.

Nyeste fra Dagsavisen.no: