Fotball

Berg og Brattberg Lund årets spillere – disse fikk priser på Fotballgallaen

Patrick Berg og Kjetil Knutsen toppet gullåret 2021 med å bli kåret til årets spiller og trener i Eliteserien. I Toppserien knep Sandviken de gjeveste prisene.

Prisgallaen Fotballfesten gikk av stabelen i Oslo mandag kveld, og der var det ikke uventet et par Bodø/Glimt-navn som markerte seg.

Berg har hatt et imponerende år på midtbanen til Glimt og bidratt sterkt til at de gulkledde klarte å kopiere seriegullet fra i fjor. Samtidig takket han kollegaene sine for prisen.

– Det handler om kulturen og samholdet i Glimt. Jeg blir pushet av lagkameratene og trenerne mine. Det er det som gjør at jeg kan prestere som jeg gjør, sa han.

Glimt-trener Knutsen, kanskje den viktigste bidragsyter til Glimt-suksessen de siste årene, ble kåret til årets trener for tredje år på rad. Bodø-klubben tok sølv i 2019 og gull de to påfølgende sesongene.

Lillestrøm-målvakten Mads Christensen stakk av med prisen til årets unge spiller i Eliteserien. Samtidig fikk hans lagkamerat Tobias Hammer Svendsen prisen for årets forbilde for sin åpenhet rundt angst og psykisk helse.

Mer Lund-heder

I Toppserien var det assistmaskinen Marit Bratberg Lund som ble kåret til årets spiller. Hun vant også tilsvarende pris i NTB-regi tidligere i måneden.

Sandviken-vingbacken var en viktig faktor bak lagets første ligagull, både defensivt og offensivt. Lund scoret sju mål og slo 14 målgivende pasninger i serien i 2021.

Treneren hennes, Alexander Straus fikk også velfortjent ros for å ha ledet Sandviken til seriegullet. Dermed er han årets trener i Toppserien for 2021.

Julie Blakstad fra Rosenborg ble årets unge spiller i kvinnenes toppdivisjon, mens Guro Bergsvand ble årets spillerforbilde.

Rekdal-pris

Også 1. divisjon var inkludert i Fotballfesten, og der var det nærmest uunngåelig at to HamKam-profiler fikk med seg heder hjem etter lagets overlegne sesong.

Kristian Eriksen ble kåret til årets spiller i 1. divisjon for menn, mens Kjetil Rekdal fikk årets trener-prisen. Samtidig fikk Fredrikstad-vingen Taofeek Ismaheel pris for årets gjennombrudd.

I kvinnenes 1. divisjon ble Tuva Espås hos serievinner Røa kåret til årets spiller, mens Ine Strømstad Berre fra Øvrevoll Hosle hadde årets gjennombrudd.

Årets mål-trofeet ble delt ut etter en superfinale mellom de fire nevnte ligaene. Thomas Lehne Olsen vant for sin kanonscoring på frispark for LSK mot Molde i nest siste serierunde.

---

Prisvinnerne på Fotballfesten 2021

* Kniksens hederspris: Fotballfamilien Berg

* Årets spiller Eliteserien: Patrick Berg (Bodø/Glimt)

* Årets trener Eliteserien: Kjetil Knutsen (Bodø/Glimt)

* Årets unge spiller Eliteserien: Mads Christensen (Lillestrøm)

* Årets spillerforbilde Eliteserien: Tobias Hammer Svendsen (Lillestrøm)

* Årets klubb Eliteserien: Viking

* Toppscorer Eliteserien: Ohi Omoijuanfo (Molde)

* Årets spiller Toppserien: Marit Bratberg Lund (Sandviken)

* Årets trener Toppserien: Alexander Straus (Sandviken)

* Årets unge spiller Toppserien: Julie Blakstad (Rosenborg)

* Årets spillerforbilde Toppserien: Guro Bergsvand (Sandviken)

* Årets klubb Toppserien: Sandviken

* Toppscorer Toppserien: Emilie Haavi (LSK Kvinner)

* Årets spiller 1. divisjon menn: Kristian Eriksen (HamKam)

* Årets trener 1. divisjon menn: Kjetil Rekdal (HamKam)

* Årets gjennombrudd 1. divisjon menn: Taofeek Ismaheel (Fredrikstad)

* Årets klubb 1. divisjon menn: HamKam

* Årets spiller 1. divisjon kvinner: Tuva Espås (Røa)

* Årets gjennombrudd 1. divisjon kvinner: Ine Strømstad Berre (Øvrevoll Hosle)

* Årets mål: Thomas Lehne Olsen (Lillestrøm)

* Årets supporterhistorie: Vivi Sandvåg Eriksen

---

Mer fra Dagsavisen