Salah-straffe senket Gerrard i Anfield-returen

Formvingen Mohamed Salah scoret sitt 14. Premier League-mål for sesongen da Liverpool slo Aston Villa 1-0 lørdag.

Det skjedde i et oppgjør som ble særlig spesielt fordi Liverpool-legenden Steven Gerrard var tilbake på Anfield som Aston Villa-manager.

Hans elever gjorde en iherdig innsats, men måtte kapitulere da Liverpool skrudde opp tempoet og beleiret gjestenes straffefelt i 2. omgang.

Kampens avgjørende situasjon kom etter 65 minutter. Villa-forsvarerne var allerede svimle av Mohamed Salahs herjinger da egypteren stormet inn i feltet og ble stoppet ulovlig av Tyrone Mings.

Straffesparket tok Salah selv, og han limte ballen ned i hjørnet. Liverpool-vingen er nå fem mål foran toer Jamie Vardy på toppscorerlista i Premier League.

Liverpool skapte en bråte sjanser både før og etter scoringen, men Villa leverte imponerende forsvarsspill og blokkerte eller klarerte det meste. Med en smule flyt kunne Gerrard ha berget et heldig poeng på sin gamle hjemmebane.

Vertene vant imidlertid, og dermed sørget de for at luken opp til serieleder Manchester City fortsatt er på ett poeng.