Lille og Salzburg gjorde jobben – får mer mesterliga på nyåret

Lille og Salzburg avanserte fra den svært jevne gruppe G i mesterligaen. Det gjorde de med hver sin seier mot henholdsvis Wolfsburg og Sevilla.

Salzburg slo Sevilla 1-0, mens Lille ble gruppevinner etter 3-1 over Wolfsburg.

Sevilla har dominert i europaligaen i flere sesonger, men har ikke hatt suksess i den gjeveste klubbturneringen. Nå må spanjolene finne seg i spill i europaligaen igjen etter tapet i Østerrike.

Etter to minutter i annen omgang burde Sevilla ha tatt ledelsen, men Munir El Haddadis heading etter et flott angrep havnet i tverrliggeren. Det var fram til da kampens største sjanse.

Noen minutter senere slo Salzburg til på en effektiv kontring. Ballen ble brutt høyt oppe, og Noah Okafor kunne etter to-tre kjappe trekk sette ballen i mål.

Etter litt over en time ble gjestene redusert til ti mann. Joan Jordan holdt igjen en Salzburg-spiller og fikk sitt annet gule kort.

Lille fikk den beste starten borte mot Wolfsburg. Etter tolv minutter utnyttet de franske gjestene en kontring, som Burak Yilmaz satte i mål på en pasning fra Jonathan Ikone.

Jonathan David doblet til 2-0 med snaut 20 minutter igjen, mens Angel Gomes gjorde gjestenes tredje for kvelden. De tyske vertene reduserte helt på tampen ved Renato Steffen.

Dermed blir det ikke mer europacupspill på Wolfsburg denne sesongen.