Fotball

Greenwood med kunstmål i debutantfest for United

Mason Greenwood gjorde en tidlig praktscoring da et redusert Manchester United-lag ble holdt til 1-1 hjemme mot Young Boys i mesterligaen.

Mason Greenwood scoret for Manchester United mot Young Boys. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Oppgjøret var helt uten sportslig betydning for United. De rødkledde var allerede klare for åttedelsfinale som gruppevinner, og det ga Ralf Rangnick en ypperlig anledning til å eksperimentere i sin andre kamp som midlertidig manager på Old Trafford.

Flere stjerner ble spart, og blant dem var Cristiano Ronaldo og Marcus Rashford. I stedte fikk den svenske 19-åringen Anthony Elanga sjansen på topp. Charlie Savage (18), Zidane Iqbal (18), Teden Mengi (19), Elanga (19), Shola Shoretire (17) og Tom Heaton (35) er alle oppflasket på Uniteds akademi, og fikk alle sin Champions League-debut i kampen.

Men det var en annen og langt mer profilert unggutt som markerte seg. Etter ni minutter greide Greenwood på spektakulært vis å score på et innlegg fra Luke Shaw. Han fikk ballen litt bak seg, men kastet seg rundt og gjorde 1-0 helt inntil stolpen.

Manchester United hadde sjanser til å doble ledelsen. Juan Mata var svært nær 2-0, men en enorm Young Boys-blokk stoppet veteranen.

I stedet skulle sveitserne få utligningen like før pause. Fabian Rieder (19) utnyttet rot hos hjemmelaget og dunket nådeløst inn 1-1.

Young Boys endte sist i gruppe F. Torsdag blir det klart hvem av Atalanta og Villarreal som følger United videre i mesterligaen. Den kampen skulle egentlig vært spilt onsdag, men mye snøvær i Bergamo tvang fram en utsettelse.