Fotball

Leipzig med sjokkseier over City – Mbappé og Messi lekte med Brugge

RB Leipzig ryker ut av mesterligaen, men fikk med seg 2-1 over Manchester City tirsdag. Tyskerne er europaligaklare etter at Paris Saint-Germain knuste Brugge.

Dominik Szoboszlai (t.h.) sørget for en overraskende seier til RB Leipzig mot allerede sluttspillklare Manchester City i mesterligaen. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Det var allerede klart før tirsdagens kamper at Manchester City ville gå videre som gruppevinner og få følge av PSG til cupspillet.

Det eneste som var å spille om i gruppe A, var hvem av Leipzig og Brugge som ville sikre tredjeplassen og ta seg til utslagsspill i europaligaen.

Hjemme mot Manchester City ordnet Leipzig det hele selv. Dominik Szoboszlai ble spilt gjennom alene mot keeper og gjorde 1-0 etter 24 minutter. Andre Silva økte til ledelsen, mens Riyad Mahrez reduserte like etter da det gjensto et kvarter.

Brugge hadde uansett ingen sjans til å ta igjen Leipzig, ettersom det tidlig i kampen mot Paris Saint-Germain var klart at belgierne kom til å få det tøft.

Kylian Mbappé sto bak en måldobbel allerede etter sju minutter, og i det 38. minutt la Lionel Messi på til 3-0. Mats Rits reduserte med drøyt 20 minutter igjen, før Messi scoret sitt andre for kvelden.