Fotball

Ødegaard-scoring til ingen nytte – Everton snudde til seier på overtid etter VAR-drama

Martin Ødegaard lå an til å bli Arsenals matchvinner borte mot Everton, men på tampen glapp alt. Scoringer fra Richarlison og Demarai Gray ga 2-1 til vertene.

Seieren var enormt viktig for et Everton i kriseform. Laget sto uten en trepoenger på sine åtte siste Premier League-kamper, men mandag kveld kom en kjærkommen opptur. Kanskje reddet snuoperasjonen jobben til manager Rafael Benitez.

Gray avgjorde oppgjøret to minutter på overtid med et skudd fra 20 meter. Ballen gikk inn via stolpen. Før det hadde Richarlison i det 79. minutt headet inn 1-1. Brasilianeren sto klar da en avslutning fra Gray spratt i tverrliggeren og ut.

Det endte til slutt lykkelig for Richarlison, men lenge var han banens mest frustrerte spiller. Han fikk to scoringer annullert av VAR for marginale offsider.

Ødegaard-volley

Arsenal tok ledelsen med Ødegaards volleyscoring et par minutter på overtid av første omgang. Vakkert styrte han inn en perfekt slått ball fra Kieran Tierney.

Målet lignet på det han satte i 2-3-tapet for Manchester United fire dager tidligere.

Ødegaard måtte nylig nøye seg med innhopp i flere Premier League-kamper, men mandagens oppgjør var hans tredje på rad fra start.

VAR-drama

Everton var det styrende laget før hvilen. Noen minutter før Ødegaards fulltreffer trodde Richarlison at han hadde sendt vertene i føringen med et hodestøt, men VAR grep inn og annullerte ledelsen. Bildene viste at det var offside i forkant.

Han fikk nok en scoring fjernet etter en drøy time. Everton-fansen trodde knapt det de så og ga tydelig uttrykk for sin fortvilelse.

Med tapet blir Arsenal liggende på 7.-plass med 23 poeng. Det skiller fire poeng opp til tabellfirer West Ham på den siste mesterligaplassen. Mellom dem ligger Tottenham (25) og Manchester United (24).

Everton tok seg opp i 18 poeng og er nummer 12.