Fotball

Kane nok en gang målløs da Son sikret Spurs-seier: – Ikke bekymret

(Tottenham - Brentford 2-0). For første gang på fire kamper noterte den vanligvis så effektive angrepsduoen Harry Kane og Son Heung-min seg for et målpoeng i 2-0-seieren mot Brentford.

De fire foregående Premier League-kampene hadde Tottenham kun scoret bare to mål, og uten at Kane eller Son var involvert.

Det var imidlertid kun Son som kunne juble for scoring torsdag kveld. Han kontret inn målet som punkterte kampen 25 minutter før slutt. Det første målet var et selvmål av Sergi Canós.

Harry Kane, som har scoret ett mål og har én målgivende pasning på tolv kamper, var arkitekten da kampen ble avgjort. Spissen fant Sergio Reguilón med en fin gjennombruddspasning. Vingbacken sendte ballen inn til Son, som foran et åpent mål satte inn 2-0.

– Jeg er ikke bekymret for Kane. Han spilte en veldig god kamp. Han hadde sjanser til å score, men keeperen var veldig god, sa den ferske Tottenham-manageren Antonio Conte til BBC.

– Å ha en spiller som dette og å spille med hans engasjement, lyst og lidenskap gjør meg veldig fornøyd med prestasjonen hans. Det spiller ingen rolle om han scorer så lenge han spiller slik, la han til.

Kontrollert seier

I første omgang var 1-0-målet av det heldigere slaget da et innlegg ble headet av den svenske midtstopperen Pontus Jansson rett i Canós og i mål.

Brentford presset på mot slutten, mens Tottenham sto klare ved hver anledning en kontring bød seg – uten at det ble flere mål. Tottenham hadde i det store og hele grei kontroll på et Brentford-lag som skapte få muligheter.

Brentford-keeper Álvaro Fernández var skuffet over prestasjonen.

– Det var ikke lett. Det var en god mulighet for oss, for med seier hadde vi vært på 7.-plass. Vi må prøve igjen søndag, sa Fernandez til Amazon.

Tre strake hjemme

Det var Contes andre seier i Premier League. Tottenham har vunnet alle tre hjemmekamper i ulike turneringer med Conte på sidelinjen.

– Etter fire uker har jeg bare gode ting å si om spillerne. De viser god vilje, engasjement og lyst. Det er viktig å konsentrere seg om ligaen. Vi kan nyte seieren fram til midnatt, men etter det må vi begynne å tenke på den vanskelige kampen søndag, sa italieneren.

De hvitkledde på 6.-plass er bare to poeng unna topp 4, mens Brentford er på 12.-plass.

Tottenham møter Norwich på hjemmebane, mens Brentford spiller borte mot Leeds.

Premier League menn torsdag, 14. runde:

Tottenham – Brentford 2-0 (1-0)

Tottenham Hotspurs Stadium: 54.202 tilskuere.

Mål: 1-0 Sergi Canós (selvmål 11), 2-0 Son Heung-min (64).

Dommer: Jonathan Moss.

Tottenham (3-4-2-1): Hugo Lloris – Davinson Sánchez, Eric Dier, Ben Davies – Emerson Royal (Japhet Tanganga fra 82.), Pierre-Emile Højbjerg, Oliver Skipp, Sergio Reguilón – Lucas Moura (Harry Winks fra 76.), Son Heung-min (Steven Bergwijn fra 86.) – Harry Kane.

Brentford (3-2-3-2): Álvaro Fernández – Charlie Goode, Pontus Jansson, Ethan Pinnock – Sergi Canós (Mathias Jensen fra 69.), Rico Henry – Vitaly Janelt (Yoane Wissa fra 69.), Frank Onyeka (Shandon Baptiste fra 55.), Christian Nørgaard – Bryan Mbeumo, Ivan Toney.

Senere kampstart: Manchester United - Arsenal 3-2

Mer fra Dagsavisen