Fotball

Rangnick må vente – Carrick leder United mot Arsenal

Michael Carrick leder Manchester United også i torsdagens Premier League-oppgjør mot Arsenal. Årsaken er at Ralf Rangnicks arbeidstillatelse lar vente på seg.

Ralf Rangnick ser ut til å bli Manchester United-manager. Foto: Sven Hoppe / DPA / NTB

Dermed tar den tidligere midtbanemannen fatt på sin tredje kamp som hovedtrener for de røde djevlene. Han har ledet laget til 2-0 mot Villarreal i mesterligaen før han i helgen tok ett poeng mot ligaleder Chelsea i 1-1-kampen.

Tyske Ralf Rangnick er bekreftet som midlertidig United-manager ut sesongen, men han trenger å få godkjent sin arbeidstillatelse, noe som har latt vente på seg. Han skal etter planen gå inn i en konsulentrolle etter inneværende sesong.

Grunnen til at Rangnicks arbeidstillatelse lar vente på seg, er fordi han ikke var manager i sin forrige jobb. Dermed får han ikke automatisk godkjent arbeidstillatelse etter de nye brexit-reglene, men hans arbeidstillatelse må godkjennes av et FA-panel som vurderer unntak fra brexit-reglene. Det forventes at det skal være en formalitet.

Det er ventet at Rangnick vil være klar til kampen mot Crystal Palace i ligaen til helgen.