Fotball

Rangnick må vente – Carrick leder United mot Arsenal

Michael Carrick leder Manchester United også i torsdagens Premier League-oppgjør mot Arsenal. Årsaken er at Ralf Rangnicks arbeidstillatelse lar vente på seg.

Dermed tar den tidligere midtbanemannen fatt på sin tredje kamp som hovedtrener for de røde djevlene. Han har ledet laget til 2-0 mot Villarreal i mesterligaen før han i helgen tok ett poeng mot ligaleder Chelsea i 1-1-kampen.

Tyske Ralf Rangnick er bekreftet som midlertidig United-manager ut sesongen, men han trenger å få godkjent sin arbeidstillatelse, noe som har latt vente på seg. Han skal etter planen gå inn i en konsulentrolle etter inneværende sesong.

Grunnen til at Rangnicks arbeidstillatelse lar vente på seg, er fordi han ikke var manager i sin forrige jobb. Dermed får han ikke automatisk godkjent arbeidstillatelse etter de nye brexit-reglene, men hans arbeidstillatelse må godkjennes av et FA-panel som vurderer unntak fra brexit-reglene. Det forventes at det skal være en formalitet.

Det er ventet at Rangnick vil være klar til kampen mot Crystal Palace i ligaen til helgen.