Jesus med mål og assist da City vendte til seier mot PSG – er gruppevinner

Manchester City dominerte hjemmekampen mot Paris Saint-Germain, men kom under etter litt stjernemagi fra gjestene. Gabriel Jesus fikset 2-1-seier.

Jesus startet på benken, men Pep Guardiola byttet ham inn for Oleksander Zintsjenko noen minutter etter at PSG tok ledelsen. Han var nest sist på Raheem Sterlings utligning og satte selv inn vinnermålet.

Dermed topper Manchester City tabellen fire poeng foran PSG foran den siste runden i gruppespillet og er sikret seeding som gruppevinner. Også PSG er klar for cupspillet.

Kylian Mbappé ga gjestene ledelsen i det 50. minutt etter at alle i stjernetrioen på topp hadde vært involvert. Lionel Messi bidro med veggspill og innlegg, Neymar med et fikst overhopp, før ballen sneiet en City-forsvarer og havnet hos Mbappé ved lengste stolpe. Han slo tunnel på Ederson.

City hadde hatt et klart overtak og produsert flere store sjanser, men så på det tidspunkt ut til å gå på et nytt nederlag mot den franske storklubben.

Vendte

I det 63. minutt kom utligningen. Rodri leverte et flott framspill til Kyle Walker, som stormet mot dødlinja og slo inn i midten. Der prøvde Gabriel Jesus å avslutte, men endret retning på ballen så den havnet hos Sterling ved lengste stolpe. Han scoret sikkert.

I det 76. minutt fulgte ledermålet. Riyad Mahrez slo et innlegg som Bernardo Silva la igjen til Gabriel Jesus. Brasilianeren scoret det som ble vinnermålet.

I den første omgangen hadde City tre kjempesjanser uten å lykkes. Først nikket John Stones ved lengste stolpe på et frispark, men Presnel Kimpembe dukket opp på streken og nikket unna.

Misser

I det 18. minutt kom Mahrez til skudd fra god posisjon, men da var det Achraf Hakimi som fikk hodet på ballen og styrte den over tverrliggeren.

Etter en drøy halvtime klarerte PSG-back Nuno Mendes rett ut til Ilkay Gündogan, som skrudde ballen i stolpen utenfor rekkevidden til Keylor Navas.

En rask PSG-kontring ga Mbappé en stor sjanse til å score mot spillets gang rett før pause, men han sendte skuddet over mål. Mbappé scoret i stedet tidlig i den andre omgangen, men til ingen nytte.

I samme gruppe vant RB Leipzig hele 5-0 borte mot Brugge, men uten at det hjalp til mer enn å innta 3.-plassen som gir europaligaspill.

Mesterligaen fotball menn onsdag, gruppespillet 5. runde:

Gruppe A:

Brugge (Belgia) – RB Leipzig (Tyskland) 0-5 (0-4), Manchester City (England) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 2-1 (0-0).

Gruppe B:

Atlético Madrid (Spania) – Milan (Italia) 0-1 (0-0), Liverpool (England) – Porto (Portugal) 2-0 (0-0).

Gruppe C:

Besiktas (Tyrkia) – Ajax (Nederland) 1-2 (1-0), Sporting Lisboa (Portugal) – Borussia Dortmund (Tyskland) 3-1 (2-0).

Gruppe D:

Inter (Italia) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 2-0 (0-0), Sheriff Tiraspol (Moldova) – Real Madrid (Spania) 0-3 (0-2).

Spilt tirsdag:

Gruppe E: Dinamo Kiev (Ukraina) – Bayern München (Tyskland) 1-2, Barcelona (Spania) – Benfica (Portugal) 0-0. Gruppe F: Villarreal (Spania) – Manchester United (England) 0-2, Young Boys (Sveits) – Atalanta (Italia) 3-3. Gruppe G: Lille (Frankrike) – Salzburg (Østerrike) 1-0, Sevilla (Spania) – Wolfsburg (Tyskland) 2-0. Gruppe H: Chelsea (England) – Juventus (Italia) 4-0, Malmö (Sverige) – Zenit St. Petersburg (Russland) 1-1.

De to beste i hver gruppe til åttedelsfinale, treerne til europaligaens cupspill.

Disse lagene er sikret avansement allerede før siste runde i gruppespillet i mesterligaen fotball menn:

* Gruppe A: Manchester City (gruppevinner), Paris Saint-Germain.

* Gruppe B: Liverpool (gruppevinner).

* Gruppe C: Ajax (gruppevinner), Sporting Lisboa.

* Gruppe D: Real Madrid, Inter.

* Gruppe E: Bayern München (gruppevinner).

* Gruppe F: Manchester United (gruppevinner).