Bayern herjer videre i mesterligaen – vakker Lewandowski-brasse da Dinamo Kiev ble slått

Bayern München feier all motstand til side i høstens mesterliga. Tirsdag kom den femte strake seieren da Dinamo Kiev ble slått 2-1 i vinterværet i Ukraina.

Bayern var allerede klar for cupspillet og kunne ha senket ambisjonsnivået etter å ha fått åtte forfall før reisen til Kiev, hvorav fem er i koronakarantene. Ufyselig snødrev ved avspark gjorde ikke oppgaven mer tiltalende, men Bayern slutter ikke å herje med sine CL-motstandere.

Et vakkert brassespark av Robert Lewandowski, hans niende scoring i de fem første gruppekampene i høst, ordnet ledermålet etter et snaut kvarter. Hjemmelaget yppet seg, men kom ikke nærmere enn et stolpetreff og et forgjeves rop om straffespark før Kingsley Coman doblet ledelsen.

Innbytter Denis Garmasj skapte ny spenning med sitt reduseringsmål i det 70. minutt, men Dinamo måtte nøye seg med å sprekke nullen i målprotokollen i høstens mesterliga. Et nytt poeng ble det ikke.

I det 14. minutt la Leroy Sané ut på et dribleraid før han overlot ballen til Benjamin Pavard, som prøvde skuddfoten fra distanse. Ballen traff midtstopper Ilja Zabarnji og spratt opp i lufta, og på akrobatisk vis brassesparket Lewandowski den i mål.

For annen gang i sin karriere har den polske stjernespissen scoret i ni mesterligakamper på rad.

Bommet på ballen

Etter en snau halvtime fikk Dinamo en kjempesjanse. Viktor Tsygankov raidet på siden, men ble løpt opp av Leon Goretzka, som taklet ballen inn til Manuel Neuer. Keeperen skulle klarere, men greide å bomme fullstendig på ballen. Den trillet i stolpen og spratt ut i feltet før Pavard klarerte.

I det 38. minutt ropte hjemmespillerne og publikum på straffe da Vitalij Bugalskij falt om i feltet. TV-bildene lot til å vise at Lucas Hernandez tråkket på vristen hans i en løpsduell, men selv etter VAR-sjekk var dommeren av en annen oppfatning.

Fire minutter senere var kampen punktert. Thomas Müller hoppet elegang over Corentin Tolissos innlegg, og Coman kom til avslutning fra hjørnet av 5-meteren. Han løftet ballen over keeper og så den treffe både tverrligger og borte stolpe før den gikk inn.

Ny spenning

Snøværet ga seg, og banen ble ryddet i pausen så den framsto grønn og fin til den andre omgangen. Der hadde Mykola Sjaparenko en tidlig dobbeltsjanse for Dinamo, men Neuer revansjerte seg og reddet begge avslutningene.

Garmasj skapte litt spenning da Tsygankov spilte ham gjennom slik at han kunne score Dinamos første mesterligamål i høst. Like etter var kaptein Sergej Sydortsjuk nær utligning, men Neuer reddet så vidt.

Det var Dinamo som presset mot slutten, men Bayern holdt unna og er gruppevinner med fem strake seirer og 19-3 i målforskjell.

Senere tirsdag møtes Barcelona og Benfica i kamp om 2.-plassen i gruppa. Med seier vil Barcelona sikre den før siste runde, men ellers kan laget bli nødt til å ta poeng borte mot Bayern 8. desember for å holde unna.

Ifølge Kicker fikk Bayern-trener Julian Nagelsmann gode nyheter hjemmefra tirsdag. Serge Gnabry og Jamal Musiala, to av de fem spillerne i karantene, skal nå ha latt seg vaksinere.