Fotball

Solberg får motbør for Qatar-utspill fra tidligere regjeringskollega

Venstre-leder Guri Melby mener det er oppsiktsvekkende av Erna Solberg å ta til orde for å avslutte debatten om boikott av neste års fotball-VM i Qatar.

Solberg sa til VG lørdag at det er på tide «å legge vekk den debatten». Flere har reagert på den tidligere statsministerens uttalelser, nå sist tidligere regjeringskollega Guri Melby.

– Det er oppsiktsvekkende at Erna Solberg ønsker å kvele den debatten og lage en slags motsetning mellom det å heie på det norske landslaget og være åpen for å diskutere boikott, sier Melby til VG.

Venstrelederen mener at idretten «bor ta en ny runde» om forhold knyttet til korrupsjon og avsløringer om brudd på menneskerettighetene i Golf-staten.

Natt til tirsdag offentliggjorde Amnesty en ny rapport som viser fortsatt kritikkverdige forhold for gjestearbeiderne i landet.

Norsk fotball har offisielt vedtatt ikke å gå inn for boikott av Qatar-VM. Tirsdag kveld kan Norge – med maksimal uttelling – kvalifisere seg til mesterskapet, som arrangeres i november og desember 2022.

Mer fra Dagsavisen