Fotball

Frankrike til VM etter Mbappé-show – scoret fire i 8-0-seier

Frankrike ble VM-klar med 8-0 over Kasakhstan. Halvparten av målene sto superstjernen Kylian Mbappé for. Også Belgia er videre til neste års sluttspill.

Kylian Mbappé scoret fire ganger da Frankrike kvalifiserte seg til VM. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Mbappé sørget for en festaften på Parc des Princes. På sin egen hjemmebane sto Paris Saint-Germain-spissen med et ekte hattrick etter bare 32 minutters spill.

Han fikk også gleden av å runde av målshowet på tampen. I tillegg kom Karim Benzema, Adrien Rabiot og Antoine Griezmann på scoringslista.

Frankrike reiser i november neste år til Qatar-VM som tittelforsvarer. Laget står med 15 poeng i sin kvalifiseringsgruppe og kan ikke bli hentet igjen med én runde igjen. Finland er tabelltoer med 11 poeng og drømmer om å ta seg til omspillet i mars.

Belgia gjorde også jobben med 3-1 over Estland. Christian Benteke scoret tidlig, og etter pause bidro også Yannick Carrasco og Thorgan Hazard. Estland reduserte til 1-2 med 20 minutter igjen etter et belgisk balltap, men vertene hadde ellers god kontroll.

I 2018 tok Belgia bronsemedaljene i Russland-VM. Lørdag ble nasjonen den fjerde fra Europa som er klar for 2022-mesterskapet. Tidligere i høst tok Danmark og Tyskland seg videre.