Fotball

Sjefen om Hegerberg: – Mangler det lille ekstra

Lyon-trener Sonia Bompastor gleder seg over Ada Hegerbergs framgang etter skademarerittet, men sier at den norske stjernen må fortsette å være tålmodig.

Bildet er av Ada Hegerberg i Lyon-drakt. Den er hvit med en blå og rød stripe på venstre side. Hun smiler og klapper med hendene over hodet. Foto: Adam Ihse, TT / NTB

Onsdag tar Hegerberg og lagvenninnene imot Bayern München til mesterligaoppgjør på eget gress. Der kan Hegerberg igjen få viktige minutter på banen i jakten på god, gammel toppform.

Lyon-trener Bompastor er samtidig klar på at det fortsatt gjelder å skynde seg sakte for lagets angrepsstjerne.

– Ada blir stadig bedre, hun fortsetter å trene. Hun klarer å absorbere treningsmengden. Det krever tålmodighet, og hun mangler det lille ekstra, sier Bompastor til klubbens nettsider.

Trenerprofilen gleder seg samtidig over at pilene peker rett vei.

– Det er mye positivt, og det gjelder å ikke bli for frustrert. Hun (Hegerberg) ønsker å hjelpe laget og klubben. Vi snakker mye sammen, og Ada er en naturlig leder i spillergruppen, sier Bompastor.

Hegerberg var tilbake på banen tidligere i høst etter å ha vært plassert på sidelinjen i 20 måneder. En alvorlig kneskade ble etterfulgt av et tretthetsbrudd.

Lyon har innledet mesterligasesongen med to strake seirer. Bayern München står med fire poeng foran onsdagens toppkamp.

Hegerbergs klubb vant turneringen fem år på rad fra 2016 til 2020. Forrige sesong ble det exit i semifinalen mot PSG.