trikkeligaen

Bronsen røk etter pinlig Vålerenga-tap: – Massiv hangover og flatt batteri

(Vålerenga - Stabæk 0-1). Det blir ikke pallen for Vålerenga i Toppserien denne sesongen. 0-1-tapet for Stabæk søndag var sesongens soleklart dårligste kamp av Oslo-laget.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): – Vi må ta lærdom av en sånn kamp som det her. Selv om vi er gode, kan vi tape for hvem som helst, sier VIF-trener Jack Majgaard Jensen til dagsavisen.

Laget var milevis unna det de viste mot Sandviken på Ullevaal i cupfinalen for akkurat en uke siden. Pasningene satt ikke, de skapte lite mot et lavtliggende Stabæk og entusiasmen var på et helt annet nivå enn det den var mot Sandviken. Og da endte det også med tap.

– Massiv hangover og flatt batteri, sier VIFs markedsansvarlig Jens August Dalsegg.

Kanskje ikke så rart?

Det er ikke det enkleste å omstille seg fra cupfinale mot Sandviken på Ullevaal Stadion foran mange tusen mennesker, til hjemmekamp mot bunnlaget Stabæk foran bare et par hundre tilskuere..

Likevel så det mer ut som om det var Vålerenga som var bunnlaget søndag. Og poengtapet ble skjebnesvangert, for nå blir det ikke medalje i Toppserien denne sesongen. Det står i veldig sterk kontrast fra fjoråret, da Vålerenga vant serien på bedre målforskjell enn Rosenborg med 38 poeng.

– Det er mye mentalt

Det sjokkerende 0-1-tapet, der Zara Jönsson (datteren til trener Jan) scoret kampens eneste mål etter to minutter, gjør at VIF ender bak LSK uansett utfall i siste serierunde. Det ble klart da de gulkledde slo Lyn 2-1 borte. Med én kamp igjen er VIF fem poeng bak «Fugla».

– Ja, hva er det som skjer? Det er mye mentalt, kan jeg forestille meg. Vi har akkurat slått Sandviken i cupen, også viser vi det her. Det var nok vanskelig å motivere seg fra start her mot Stabæk, sier trener Jack Majgaard Jenssen til Dagsavisen mens man hører Stabæk-spillerne juble hemningsløst for seieren i garderoben.

– Det er ikke akseptabelt. Det er utrolig dårlig. De skal tenke over dette, for vi kan ikke opptre slik på hjemmebane. Jeg er ikke tilfreds.

– Hva tenker du om at dere nå blir nummer fire i Toppserien?

– Jeg fokuserer ikke på at bronsen røk med dette tapet. Det er prestasjonen vi viser mot Stabæk som ikke er bra nok, og det er det jeg bryr meg om.

Sterk kontrast

Oppgjøret søndag sto i sterk kontrast til da lagene møttes i slutten av juni. Da vant Vålerenga hele 5-0 på Nadderud stadion etter hat trick fra Elise Thorsnes, samt mål fra Dejana Stefanovic og Synne Jensen.

Thorsnes har slitt stort med skader den siste tiden og har ikke vært på banen for VIF siden hun kom inn etter 54 minutter og måtte av etter 80 minutter i 1-2-tapet for Rosenborg i starten av september. Da fikk hun en strekkskade på innsiden av leddbåndet, som betydde to måneder på sidelinjen Spissen var på benken da VIF vant cupgull forrige søndag, men fikk ikke spilletid.

Spissen fikk en omgang mot Stabæk søndag og hadde en eventyrlig sjanse etter nesten 100 minutter, men ble stoppet av Stabæk-målvakt Sunniva Skoglund, som ble belønnet med en åtter på børsen etter en meget god kamp.

– Vi er ikke klare fra start. Vi spiller en fryktelig 1. omgang og klarer ikke komme oss i gang før de siste 45. Vi må gi alt i hver kamp, og det gjør vi ikke her. Det er veldig skuffende, sier Rikke Marie Madsen.

– Vi må ta lærdom av en sånn kamp som det her. Selv om vi er gode, kan vi tape for hvem som helst, fortsetter dansken.

Hold deg oppdatert. Få nyhetsbrev fra Dagsavisens sportsavdeling

---

Kampfakta

Vålerenga – Stabæk 0-1 (0-1)

Intility Arena: 372 tilskuere.

Mål: 0-1 Zara Jönsson (2).

Dommer: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjorden.

Gult kort: Ingibjörg Sigurdardóttir, Vålerenga, Iris Omarsdottir, Stabæk.

Lagene:

Vålerenga (4-2-3-1): Hannah Seabert – Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir, Andrine Tomter (Catherine Bott fra 72.) – Dejana Stefanovic, Rikke Nygard (Thea Bjelde fra 45.) – Rikke Marie Madsen, Amanda Andradóttir (Elise Thorsnes fra 45.), Ylinn Tennebø (Katie Stengel fra 73.) – Synne Jensen.

Stabæk (3-2-3-2): Sunniva Skoglund – Stine Reinås, Kim Sundlöv, Silje Bjørneboe – Louise Normann, Siri Nordeide Grønli – Melissa Bjånesøy, Justine Kielland, Thea Loennecken (Cornelia Fladberg fra 90.) – Zara Jönsson (Linn Huseby fra 64.), Iris Omarsdottir (Maiken Bjørndalen fra 84.).

---


Mer fra Dagsavisen