Fotball

Mourinho freste mot dommeren – mente seg snytt for to straffespark

Romas utligning til 2-2 hjemme mot Bodø/Glimt hadde blitt annullert hvis det var videodømming i conferenceligaen. Men også italienerne følte seg snytt. Jose Mourinho var ikke fornøyd etter kampslutt.

I debatten om VAR i fotballen er hovedargumentet til dem som ønsker teknologien velkommen, at den vil gjøre sporten mer rettferdig.

Det fikk både Roma- og Glimt-spillerne føle på torsdag. I conferenceligaen er det nemlig ikke VAR i gruppespillet. Det er først i utslagsrundene videodømming blir brukt.

Hadde det vært VAR i torsdagens kamp, ville målet som ga Roma 2-2 ikke ha blitt stående. Det var nemlig en offside på Roger Ibanez før målet.

Men også Roma følte seg snytt. Ifølge Football-Italia skulle Roma ha hatt minst to straffespark. Den første hendelsen skjedde da Roma ledet 1-0 og ballen traff Brede Moes arm.

Den andre hendelsen kom på 2-1 til Glimt da det også var en mulig hands på en corner.

Illsint Mourinho

Roma-trener José Mourinho la skylden på dommerne i sitt intervju med Viasat etter kampen.

Portugiseren sa ikke noe om hvilke hendelser han mente burde ledet til straffer, men var likevel svært oppgitt:

– Dommerne må forklare, men de sier ikke noe, sa Mourinho til Viasport etter kampen.

– Hva gjorde dommeren galt, spurte Viasports Jan Åge Fjørtoft på indre bane.

– Så du kampen, svarte Mourinho syrlig, og ba Fjørtoft om å komme med sin mening flere ganger.

– Fortell meg. Kom igjen, du vet svaret, ikke sant? Du så det ikke? Fortell meg hva du så? Så du det ikke engang på en skjerm? spurte Mourinho videre.

– Du mener dommeren stjal poeng fra dere i dag?

– Selvfølgelig.

Og 58-åringen ga seg ikke der:

– De er et godt lag. De har gode spillere, de har to skudd, scorer to mål og resultatet ble 2-2. Vi skulle hatt to straffer og hadde fire eller fem flere sjanser til å score, sa portugiseren.

Kjetil Knutsen brukte ikke nevneverdige krefter på å diskutere Mourinho etter kampen.

– Jeg vet ikke, men jeg har ikke merket så veldig mye. Først og fremst så var det en voksen dommer utpå der. Hvis du ser hvordan benken deres hele tiden angriper fjerdedommeren, og hva vi får lov til hvis jeg er en halv meter utenfor linjen. Det er et spill, og det var det også etter den første kampen vår, sa Knutsen.

Mer fra Dagsavisen