Fotball

Lewandowski feiret sin 100. mesterligakamp med hattrick og Bayern-seier

Robert Lewandowski scoret hat trick i sin 100. mesterligakamp da Bayern München befestet sin tabell-ledelse med 5-2 over Benfica. Barcelona snek seg til 1-0-seier borte mot Dynamo Kiev i gruppe G.

Bayern München er dermed uten poengtap i den tøffe gruppe E. Benfica hadde 0-4 å hevne fra hjemmemøtet for to uker siden, men oppgaven skulle vise seg å bli umulig.

Etter 26 minutter var den polske stjernen framme på bakre stolpe og headet München-laget i ledelsen på innlegget fra Kingsley Coman. Det var hans sjette mål på fire kamper i mesterligaen denne sesongen. Han ga seg ikke før han var oppe i åtte.

Han ble med scoringen den sjette spilleren i mesterligaen som har gjort mål den 100. kampen. Tidligere har Thierry Henry, Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo, Andrea Pirlo og Toni Kroos gjort det samme.

Barcelona meldte seg også etter en sterk 1-0 seier borte mot Dinamo Kiev. Med seieren rykket Barcelona opp forbi Benfica til annenplassen på tabellen. Nettopp Benfica er motstander på Camp Nou i neste mesterligakamp om tre uker.

Nyeste fra Dagsavisen.no: