Fotball

Citys utrolige ligacuprekke ble brutt mot West Ham

Manchester City har herjet i ligacupen, men gikk på sitt første tap på fem år mot West Ham i den fjerde runden onsdag kveld.

Phil Foden bommet på straffespark, og da West Ham satte alle sine i mål, kunne London-klubben juble for avansement. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Manchester City stilte med stjerner som Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez og Raheem Sterling på topp, men ingen av dem maktet å få til en nettkjenning. Med 0-0 måtte det bli avgjort på straffespark.

Stortalentet Phil Foden bommet på Citys første straffe. West Ham satte alle sine straffespark og vant til slutt 5-3. Det betyr at Manchester City ikke får mulighet til å vinne ligacupen for femte året på rad. De lyseblå har vunnet cupen seks av de åtte siste sesongene.

På den andre siden tok Liverpools reserver seg greit videre, riktignok mot en noe svakere motstand, i form av Preston.

Lekkert mål

Takumi Minamino og Divock Origi scoret målene for de rødkledde, som startet med blant annet Harvey Blair (18) og Tyler Morton (18) på banen.

Minamino snek seg fram i boksen, strakk ut foten og sendte Liverpool i føringen etter 62 minutter. Origis mål var av den lekre sorten da han flikket ballen i nettet med et hælspark seks minutter før slutt.

Mer etablerte spillere som Diogo Jota og Roberto Firmino så hele kampen fra benken og forbereder seg til Premier League-kampen mot Brighton lørdag. Sadio Mané og Mohamed Salah var ikke med til Preston.

Straffet

Mellom Leicester og Brighton måtte det også straffesparkkonkurranse til, etter 2-2. Neal Maupay bommet på Brightons andre straffespark, og da Enock Mwepus straffe ble reddet av Danny Ward i Leicester-buret, kunne Leicester juble for avansement.

Lucas Moura sørget for at Tottenham avanserte til fordel for Burnley. Harry Kane spilte hele kampen for Spurs, men Son Heung-min kom inn etter 66 minutter.

Kristoffer Ajer og Brentford vant 2-1 borte mot Stoke, som hadde Leo Østigård i startoppstillingen.

Arsenal, Chelsea og Sunderland sikret kvartfinaleplass allerede tirsdag. Trekningen foretas lørdag.