Fotball

– Manchester United må ende eventyret og sparke Ole Gunnar Solskjær

Det rasles med sabler etter Manchester Uniteds ydmykende 0-5 for Liverpool.

Solskjær

Søndag var en av hans mørkeste dager, mente Ole Gunnar Solskjær etter 0-5-kampen mot erkerival Liverpool. Fire av baklengsmålene kom allerede før pause hjemme på Old Trafford. Dermed har United kun tre seire på sine siste åtte kamper.

Dette har igjen gitt vann på mølla til dem som mener Ole Gunnar Solskjær ikke er rett mann til jobben som manager i Manchester United.

Blant dem er Mirrors fotballkommentator John Cross.

«Når fansen vender seg mot deg er det over. Og det føltes som at dette var vendepunktet for Ole Gunnar Solskjær, fordi dette var ydmykelse, overgivelse og rett og slett flaut», skriver han.

«Manchester United må ende eventyret og sparke Ole Gunnar Solskjær», slår han fast.

Som kjent mistet Solskjærs forgjenger, Jose Mourinho, jobben etter et tap for nettopp Liverpool.

Neste sommer

The Sun melder mandag at Manchester United har kontaktet flere agenter med en oppdatering på Solskjærs situasjon i klubben. Det skal være flere managere som har henvendt seg til klubben og tilbudt sine tjenester. Klubben har avslått alle disse med den klare beskjeden: «Solskjær sitter trygt» og bedt agenter og managere holde seg unna.

Amos Wynn i Daily Star derimot, han mener United må sparke Solskjær og selge tre av stjernene. men ikke allerede nå.

«Mye av skylda for den fæle sesongstarten må falle på Solskjær, som virker ute av stand til å få det beste ut av laget, skriver han».

«Uansett hvordan resten av sesongen går, burde United se seg om etter en ny manager neste sommer», skriver han videre.

Lokalavis

Underveis i kampen søndag holdt ikke Samuel Luckhurst igjen i sitt livereferat for lokalavisen Manchester Evening News, skriver NTB.

«Dette er uholdbart. Hvis det var mulig for United å bytte ut Solskjær med Fergie (managerlegenden Alex Ferguson), ville de gjort det. Han kan ikke overleve dette», skrev lokalavisens sjefskribent i dekningen av United.

Luckhurst mener det må store endringer til i United: «Dette har vært forferdelig, og det er ikke bare Solskjær som må gå. Få Woodward (Ed Woodward klubbdirektør, journ. anm) ut så fort som mulig. Få også Arnold, Phelan og alle nivå-to-trenerne ut».

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen