Ildhusøy scoret igjen da U23-damene tapte knepent for Sverige

Paris Saint-Germain-spiller Celin Bizet Ildhusøy har vist målform for U23-landslaget, men klarte ikke redde Norge fra 2-3-tap hjemme mot Sverige mandag.

Ildhusøy var Norges målscorer i 1-1-kampen mot Nederland torsdag. Da Sverige kom på besøk til Moss mandag, var PSG-spilleren igjen svært aktiv og scoret blant annet 2-2-målet.

Paulina Nystrøm berget imidlertid 3-2-seier for Sverige med et mål helt på tampen av kampen. Det norske forsvaret slapp svenskene hang ikke sammen, og det ble utnyttet av Sverige i andre omgang.

I den første så det bedre ut for Norge. Sophie Roman Haug var heldig da hun sto for 1–0 da den svenske keeperen skjøt ballen rett i henne og i mål. Celin Bizet Ildhusøy hadde muligheter til å doble ledelsen, og sendte blant annet ballen i tverrliggeren.

Etter pause sørget to mål fra innbytter Wilma Öhman for å snu kampen i Sveriges favør. Lange baller bak et passivt norsk forsvar ga henne en enkel jobb.

Celin Bizet Ildhusøy utlignet etter en norsk corner etter 71 minutter, men da Nystrøm scoret i siste minutt glapp seieren for Norge.

---

Landskamp fotball kvinner U23 i Moss mandag:

Norge – Sverige 2-3 (1-0)

Melløs stadion

Mål: 1-0 Sophie Roman Haug (8), 1-1 Wilma Öhman (48), 1-2 Öhman (54), 2-2 Celin Bizet Ildushøy (71), 2-3 Paulina Nystrøm (90)

Gult kort: Noor Hoelsbrekken Eckhoff, Norge.

Norge (4-4-2): Linn-Mari Nilsen - Victoria Thorp Haugen (Sara Iren Lindbak Hørte fra 88.), Marthine Østenstad, Elise Iholde Stenevik (Emilie Raaum Closs fra 75.), Joanna Aalstad Bækkelund - Emilie Joramo (Mille Aune fra 66.), Emma Stølen Godø, Emilie Woldvik, Noor Hoelsbrekken Eckhoff - Celin Bizet Ildhusøy, Sophie Roman Haug (Sara Kanutte Fornes fra 66.)