Fotball

Svakt Norge spilte 0-0 borte mot Polen i kvinnenes VM-kvalifisering

De norske fotballkvinnene skuffet i VM-kvalifiseringen og klarte bare 0-0 i bortekampen mot Polen.

Caroline Graham Hansen og Norge klarte ikke å utnytte sjansene sine borte mot Polen.

Norge skapte mange gode sjanser, spesielt i 1. omgangen, men klarte ikke helt å løse problemet mot de polske spillerne som sto høyt og spilte aggressivt. Til tider var det altfor mye slurvete og rotete spill fra det norske lagets side.

Innbytter Vilde Bøe Risa hadde en kjempesjanse på slutten, men skuddet gikk rett over målet.

Hjemmelaget var friskest de ti første minuttene, men Norge hadde den farligste sjansen til å ta føringen etter tolv minutter. Guro Reiten skjøt derimot rett på målvakten i god posisjon på Caroline Graham Hansens flotte pasning.

Frustrerende

Graham Hansen selv hadde også en god mulighet til å sende Norge i føringen. Det polske laget ga derimot ikke de norske spillerne særlig ro til å bygge opp spillet sitt.

– Det var litt frustrerende for det var ingen 0-0-kamp. Vi hadde mange målsjanser, men vi fikk aldri kontroll på kampen. Vi skaper ti gode målsjanser og med normal uttelling burde vi gjort to-tre mål. Vi taper i hvert fall ikke og nå stilles det enda høyere krav til oss fram til Belgia-kampen, sa Martin Sjögren til NRK.

– Vi får et uvanlig høyt press mot oss, men vi fikk jo hav av rom å jobbe i som vi ikke klarte å utnytte. Det er bare å gratulere Polen med ett poeng, sa Sjögren.

Tøft lag

– Polen er tøft lag og bra organiserte. Det er på ingen måte lett å score mot dem. Det handlet litt og marginer og litt om for lite presisjon i den siste pasningen. Litt kjipt, men vi lever bra med ett poeng på bortebane, slo Graham Hansen fast.

Martin Sjögrens utvalgte må være favoritter i gruppen og ta seg til VM-sluttspillet i Australia og New Zealand i 2023.

Norge topper gruppe F med sine seirer mot Kosovo og Armenia med 13-0 i målforskjell etter tre kamper. Polen har spilt 1-1 hjemme mot Belgia.

Norge tar imot Belgia på Ullevaal 26. oktober i sin neste VM-kvalifiseringskamp.

---

Kampfakta:

VM-kvalifisering fotball kvinner torsdag, gruppe F:

Polen – Norge 0-0

Spilt i Lodz

Dommer: Jana Adamkova, Tsjekkia.

Gult kort: Nikla Karczewska, Polen, Frida Maanum, Norge.

Norge (3-4-2-1): Cecilie Fiskerstrand – Tuva Hausen, Guro Bergsvand, Maria Thorisdottir – Amalie Eikeland (Elisabeth Terland fra 55.), Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Julie Blakstad (Vilde Bøe Risa fra 90.) – Caroline Graham Hansen, Guro Reiten – Lisa-Marie Karlseng Utland (Karina Sævik fra 78.).

---