Fotball

Sandefjord og Odd på det jevne i høstmørket: – Litt kjedelig

Det var langt mellom de store sjansene da Sandefjord tok imot Odd søndag. Det endte til slutt 0-0 i det som ble et greit resultat for begge lag.

William Kurtovic kom til flere muligheter i oppgjøret mot Odd søndag.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Det var en jevnspilt kamp vi fikk servert fra Sandefjord, der lagene ikke tok vare på de få mulighetene de fikk.

– Vi er for så vidt fornøyd med bortekampen vi leverer. Litt kjedelig at det ender 0-0. Det er en vanvittig jevn kamp, sa Odd-back Espen Ruud etter kampen.

Sett bort fra to tidlige sjanser var det lite å skrive hjem om i 1. omgang. Først var William Kurtovic nære på heading, før Odd rett etterpå var nære på andre siden ved Flamur Kastrati, men ballen strøk stolpen.

– Jeg synes vi er hakket hvassere, men vi har mye å gå på, sa Odd-trener Jan Frode Nornes til Discovery i pausen.

Etter kampen var han klar på at det var et greit uavgjortresultat til slutt.

– Jeg tror vi skal si oss fornøyd med ett poeng her i dag. Det er vi som har de største sjansene, men helt ok med ett poeng. Det er ikke en enkel arena å komme til, konkluderte han.

Sjanser

Og Odd kom ut til 2. omgang med mer energi. De løftet spillet og kom til flere sjanser, men uten hell. Sandefjord yppet seg de også, men heller ikke de klarte å skape de aller største farlighetene.

– Jeg synes vi er bedre i 2. omgang. Det gikk ikke veldig fram og tilbake, men vi evner ikke å skape nok, sa Sandefjords trener Hans Erik Ødegaard.

Etter en time var Deyver Vega nære for Sandefjord, men en god redning fra Odd-keeper Leopold Wahlstedt i Odd-målet hindret scoring.

– De var en god kamp for meg. Det handler om små detaljer. Vi savnet tålmodighet i den siste tredjedelen. sa Vega etter kampen.

Mot slutten fikk Kurtovic en god mulighet, men skuddet gikk like utenfor.

Tabellsituasjonen

Uavgjortresultatet betyr at begge lagene fortsatt ligger trygt på tabellen enn så lenge. Sandefjord har 26 poeng, mens Odd ligger på plassen over med 27.

Sandefjord har sju poeng ned til Brann som innehar kvalikplassen til nedrykk, og det kan dermed begynne å se smått lyst ut for fornyet eliteseriekontrakt.

I neste kamp skal Sandefjord reise til Trondheim for å møte Rosenborg, mens Odd tar imot nedrykkstruede Brann, som sikret ett poeng på overtid mot Stabæk søndag.

---

Kampfakta:

Eliteserien, runde 22

Sandefjord – Odd 0-0 (0-0)

Release Arena, 4673 tilskuere.

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Ian Smeulers, Erik Brenden, Martin Kreuzriegler, Sandefjord, Filip Rønningen Jørgensen, John Kitolano, Odd.

Lagene:

Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik – Vidar Ari Jónsson, Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler, Ian Smeulers – Erik Brenden (Sander Risan Mørk fra 71.), Harmeet Singh (Zé Eduardo fra 46.), William Kurtovic (André Sødlund fra 90.) – Deyver Vega (Franklin Nyenetue fra 77.), Alexander Ruud Tveter, Kristoffer Normann Hansen.

Odd (4-3-3): Leopold Wahlstedt – Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Magnus Lekven, John Kitolano – Markus André Kaasa, Filip Rønningen Jørgensen, Joshua Kitolano – Conrad Wallem, Flamur Kastrati (Tobias Lauritsen fra 62.), Sander Svendsen (Milan Jevtovic fra 77.).

Eliteserien menn søndag, 22. runde:

Bodø/Glimt – Sarpsborg 2-1, Brann – Stabæk 1-1, Haugesund – Mjøndalen 7-0, Sandefjord – Odd 0-0, Strømsgodset – Viking 0-1, Rosenborg – Vålerenga 2-2.

Spilt lørdag: Lillestrøm – Kristiansund 0-0 , Molde – Tromsø 3-0

---