Fotball

Evertons hjemmerekke røk mot West Ham

Angelo Ogbonna ble matchvinner da West Ham slo Everton 1-0 borte. Dermed røk Evertons rekke med tre strake hjemmeseirer.

Premier League-kampen måtte vente helt til det 74. minutt før den avgjørende scoringen lå i nettet. Hjørnesparket fra Jarrod Bowen fant hodet til Angelo Ogbonna som med en fin hodestuss sendte ballen i mål.

Etter at West Ham hadde styrt store deler av 1. omgang, var det Everton som kom raskest ut i 2.-omgang. Etter 51 minutter var Salomón Rondón svært nære å sende hjemmelaget i ledelsen, men headingen strøk stolpen.

Både Demarai Gray og Andros Townsend var svært aktive for hjemmelaget i kampen og kom til flere gode sjanser, uten at noen satte Lukasz Fabianski på spesielt store prøver. Dermed endte det med 0-1-tap for de blå.

Everton hadde før kampen vunnet alle hjemmekampene hittil denne sesongen. De slo Southampton i serieåpningen, før både Burnley og Norwich har fått unngjelde. Søndag endte altså rekken.

Neste helg får Everton mulighet til å slå tilbake da formsvake Watford kommer på besøk. De står uten seier på sine siste fire kamper. West Ham møter Tottenham hjemme.

---

Kampfakta:

Premier League menn søndag, 8. runde:

Everton – West Ham 0-1 (0-0)

Goodison Park, 39.132 tilskuere.

Mål: 0-1 Angelo Ogbonna (74).

Gult kort: Michail Antonio, Pablo Fornals, West Ham.

Lagene:

Everton (4-4-1-1): Jordan Pickford – Séamus Coleman, Ben Godfrey, Michael Keane, Lucas Digne – Andros Townsend, Abdoulaye Doucouré, Allan, Alex Iwobi (Anthony Gordon fra 79.) – Demarai Gray – Salomón Rondón.

West Ham (4-2-3-1): Lukasz Fabianski – Ben Johnson, Angelo Ogbonna, Kurt Zouma, Aaron Cresswell – Tomás Soucek (Craig Dawson fra 79.), Declan Rice – Jarrod Bowen (Andriy Yarmolenko fra 90.), Saïd Benrahma (Manuel Lanzini fra 87.), Pablo Fornals – Michail Antonio.

---