Fotball

Klopp med klar Newcastle-spådom: – Blir en supermakt

Newcastle-oppkjøpet ble et tema for en rekke Premier League-managere før helgens runde. Jürgen Klopp tviler ikke på at klubbens nye eiere vil lykkes.

Liverpool-manager Jürgen Klopp uttalte seg fredag om Newcastle nye eierskap. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

I landslagspausen ble Newcastle solgt til investeringsfondet PIF, som blir kontrollert av den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman. Mange har kritisert Premier League for å ha godkjent overtakelsen.

Kritikerne anklager Saudi-Arabia for «sportsvasking» og bruk av idretten til å avlede oppmerksomheten fra landets brudd på grunnleggende rettigheter.

– Det er ingen tvil om problematikken rundt menneskerettighetene i Saudi-Arabia. Jeg kan ikke svare på hvordan dette (oppkjøpet) kunne skje til tross for alle bekymringene, sa Klopp på fredagens pressekonferanse.

Råd til å gjøre feil

Liverpools manager er sikker på at Newcastle oppnår suksess. Klubben fra Nordøst-England har ikke vunnet en tittel av betydning siden 1955 (FA-cupen).

– Snakker vi bare om fotball på lang sikt, må vi kunne si at de blir en supermakt, sier tyskeren og fortsetter:

– Penger kan ikke kjøpe deg alt umiddelbart, men det kan skje over tid. De vil ha nok penger til å gjøre noen fell på veien, men for så å gjøre de riktige avgjørelser som vil ta dem dit de vil være.

Stoler på ligaledelsen

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær ble overrasket da han hørte om Newcastle-salget.

– Jeg trodde ikke det kom til å bli noe av, men nå har det skjedd. Det vil endre landskapet. Jeg kjenner ikke til planene til de nye eierne. På lang sikt blir det spennende å se hva som skjer, sa Solskjær før lørdagens bortekamp mot Leicester.

Chelsea-sjef Thomas Tuchel forstår at Newcastle-oppkjøpet vekker reaksjoner.

– Det er normalt at folk blir bekymret, men vi stoler på Premier League. De har godtatt det, og de har autoriteten i denne saken. Det ser ut til at vi har fått en ny konkurrent om titler og topplasseringer, sa Tuchel fredag.