Fotball

Hegerberg nær scoring i hjemmecomeback – Lyon vant 5-0

Ada Hegerberg kom inn og spiste siste halvdel av 2. omgang da Lyon fortsatte mesterligaen med 5-0-seier over Benfica hjemme i egen storstue.

Bildet er av Ada Hegerberg i Lyon-drakt. Den er hvit med en blå og rød stripe på venstre side. Hun smiler og klapper med hendene over hodet. Foto: Adam Ihse, TT / NTB

Det var hennes første hjemmekamp etter det lange skadeoppholdet. Hegerberg gråt gledestårer da hun i bortekampen mot Häcken forrige uke fikk sine første minutter på banen siden korsbåndet røk i januar 2020. Da spilte hun et snaut kvarter etter å ha vært ute av spill i 625 dager.

Hegerberg hadde to gode forsøk på å score sitt første mesterligamål siden 30. oktober 2019, dagen da hun passerte Anja Mittag og ble mestscorende kvinne i turneringens historie. Hun står fortsatt med 53 CL-mål, men må nok ikke vente så lenge på det neste.

Kampen i Sverige var avgjort da hun kom inn, og det var også torsdagens oppgjør. Lyon ledet 5-0 etter scoringer av Kadeisha Buchanan (2), Daniëlle van de Donk, Melvine Malard og Catarina Macario (straffe) da hun i det 67. minutt ble byttet inn for Macario.

Store sjanser

Ni minutter senere var Hegerberg veldig nær å åpne målkontoen sin i årets utgave av turneringen, men Benfica-keeper Leticia tok fram en meget god redning.

Hegerberg startet selv angrepet ved å spille fram Selma Bacha på kant. Bacha fant Signe Bruun inne i midten, men Leticia reddet hennes avslutning fra kloss hold. Ballen rullet rett ut til Hegerberg. Skuddet hadde retning mot hjørnet, men målvakten svarte med en beinparade.

Fire minutter på overtid hogg Hegerberg til fra 25 meter, men Leticia slo dupperen over tverrliggeren.

Vakkert mål

Hegerberg fikk en varm velkomst fra hjemmefansen da hun var tilbake på banen, men torsdag var det Malard som viste den beste avslutningsteknikken. Hennes brassespark som ga 3-0 var kveldens høydepunkt. Midtspissen viste perfekt kroppsbeherskelse på innlegget fra Macario og levnet ikke Leticia en sjanse.

Lyon topper sin gruppe med full pott, to poeng foran Bayern München. Svenske Häcken, som slo ut Vålerenga i kvalifiseringen, var sjanseløs borte mot det tyske laget. Lea Schüller (2), Linda Dallmann og Jovana Damnjanovic scoret i Bayerns 4-0-seier.