Fotball

Hegerberg tilbake etter skademareritt: – Det har formet meg

Ada Hegerberg (26) er i Lyons tropp som møter Häcken i kvinnenes Champions League tirsdag. Det er første gang siden 28. januar 2020.

Det bekrefter klubben på Twitter.

– Hei, alle sammen, skriver Hegerberg som et svar på klubbens melding med troppen som reiser til Sverige.

Nå kan det bli spilletid mot Häcken i den første kampen i mesterligaens gruppespill. Hegerberg sier ifølge Sky Sports at hun har lært mye av tiden på sidelinjen.

– Jeg ser på det på en positiv måte. Jeg har vokst utrolig mye som kvinne og fotballspiller, og det gir meg styrke de neste årene fordi det har formet meg, sier 26-åringen.

Skadetrøbbel

For to uker siden var hun tilbake i trening med laget. I januar 2020 ble hun korsbåndskadd. I etterkant av det har andre skader og operasjoner kommet i veien for et comeback.

– Det har tatt utrolig lang tid, men jeg er på riktig vei og har funnet en løsning på det. Jeg sikter meg inn mot ny sesong. Nå har jeg holdt ut så lenge, så nå skal jeg klare å holde ut den siste lille delen som gjenstår før jeg er klar igjen, sa Hegerberg til TV 2 i sommer.

Senere i 2020 ble hun operert for et tretthetsbrudd i leggen. Det har vært en tung tid for Norges største fotballstjerne på kvinnesiden med en fortid i Kolbotn, Stabæk og Turbine Potsdam.

Ta tilbake tronen

– Det har kokt i ett år nå. Ett og et halvt. Jeg vil ikke komme tilbake bare for å spille. Jeg kommer tilbake med ambisjon om å ta tilbake min trone i fotballverden. Da kreves det veldig mye hardt arbeid, smart arbeid, tid, og offensivt hode, sa hun i juli.

Forrige sesong måtte Lyon uten Hegerberg se at Paris Saint-Germain vant seriegullet. Det var første gang på 14 år at Lyon ikke gikk til topps.

I 2018 vant Hegerberg som første kvinne den prestisjetunge Gullballen.

I desember forlenget Hegerberg sin kontrakt med klubben til 2024.

Nyeste fra Dagsavisen.no: