Fotball

Mikkelsen sikret viktige Tromsø-poeng: – Tør å briljere

Tromsø fikk seg en luke ned til de tre lagene under seg med 2-0-seier over Haugesund i Eliteserien søndag. August Mikkelsen (20) ble matchvinner.

Tromsøs August Mikkelsen spilte en ny god kamp. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Det var Mikkelsens andre mål på rad og femte totalt denne sesongen i det som etter spill og sjanser var en relativt fortjent seier.

– Det er herlig at vi får opp tromsøværinger som tør å briljere og er tøffe i trynet. Det er artig. Så gjelder det å støtte opp om hverandre og fortsette den gode utviklingskulturen, for vi må bli bedre framover, sa Tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen til Discovery.

Stabæk tapte sitt oppgjør mot Bodø/Glimt, og Brann spilte uavgjort i bunnkampen mot Mjøndalen. Det gjør at tromsøværingene har fire poeng ned til kvalifiseringsplassen med ni kamper igjen av sesongen.

– Vi gjør en veldig god førsteomgang. I andre omgang blir det bokstavelig talt litt motvind, men det jobbes knallhardt da òg. Jeg synes guttene gjør en god fotballkamp i dag, sa TIL-trener Gaute Helstrup.

Sesongens første hjemmeseier

Etter 27 minutter ble det jubel i Tromsø. Sakarias Opsahl slo et frispark inn i boksen. En uheldig Alexander Stølås strakk ut en lang tå for å hindre baklengsmål, men endte opp med å tuppe ballen i eget nett.

Fem minutter senere viste Mikkelsen seg fram i boksen. Et innlegg fra Tomas Totland ble møtt med perfekt timing av den lille teknikeren som headet inn 2-0. Det var Tromsøs første hjemmeseier for sesongen.

– Det føles sinnssykt fortjent. Vi har hatt noen dårlige hjemmekamper, men flest gode. Og nå når det kommer masse folk og lager masse stemning, er det kanon, sa Yttergård Jenssen.

– Tromsø vinner fortjent

Haugesund hadde null avslutninger de første 45 minuttene, men hevet seg noe etter hvilen. Kristoffer Velde og Alioune Ndour forsøkte seg begge, men uten hell.

For Haugesund var dette det tredje strake tapet.

– Det er et Tromsø-lag som er bedre enn oss og vinner fortjent til slutt, sa trener Jostein Grindhaug.

Etter landslagspausen kommer Mjøndalen på besøk til Haugesund. Tromsø skal på en tøff bortetur til Molde.

– Vi trenger en pause nå, erkjente Grindhaug.

---

Kampfakta:

Eliteserien, runde 21

Tromsø – Haugesund 2-0 (2-0)

Alfheim, 2981 tilskuere.

Mål: 1-0 Alexander Stølås (selvmål 28), 2-0 August Mikkelsen (33).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Niklas Vesterlund, Tromsø, Peter Therkildsen, Torje Naustdal, Haugesund.

Lagene:

Tromsø (3-2-3-2): Jacob Karlstrøm – Casper Øyvann (Isak Helstad Amundsen fra 81.), Christophe Psyché, Jostein Gundersen – Tomas Totland, Niklas Vesterlund – Sakarias Opsahl (Magnus Andersen fra 86.), Ruben Yttergård Jenssen, Eric Kitolano (Daniel Berntsen fra 80.) – Runar Espejord (Zdenek Ondrásek fra 71.), August Mikkelsen (Adam Örn Arnarson fra 86.).

Haugesund (4-3-3): Egil Selvik – Ulrik Fredriksen, Anders Bloch Bærtelsen, Benjamin Tiedemann Hansen, Alexander Stølås – Peter Therkildsen, Kevin Martin Krygård, Mads Sande (Alioune Ndour fra 69.) – Niklas Sandberg (Torje Naustdal fra 81.), Martin Samuelsen (Alexander Søderlund fra 74.), Kristoffer Velde.

Eliteserien menn søndag, 21. runde:

Mjøndalen – Brann 1-1, Odd – Molde 1-3, Stabæk – Bodø/Glimt 0-3, Tromsø – Haugesund 2-0, Vålerenga – Strømsgodset 3-0.

Senere kampstart: Kristiansund – Rosenborg (1-0).

Spilt lørdag: Sarpsborg – Lillestrøm 2-1, Viking – Sandefjord 2-1.