Ødegaards Arsenal slet seg til heldig poeng mot Brighton

Arsenal hadde nok med å forsvare seg i store deler av kampen mot formsterke Brighton. Premier League-oppgjøret endte 0-0 lørdag kveld.

Arsenal, som sto med tre strake seirer etter tre strake tap i sesongåpningen, møtte et Brighton-lag som med seier ville gått opp på 2.-plass med like mange poeng som serieleder Chelsea.

I ruskeværet i Brighton var det hjemmelaget som styrte det meste. De høyreiste forsvarerne Shane Duffy og Lewis Dunk hadde blant annet store muligheter i det som nesten var spill mot ett mål i den første omgangen. Kaptein Pierre-Emerick Aubameyang var nære på rett før pause, men det var det Arsenal hadde å komme med.

– Det var muligens den ene sjansen i åpent spill i første omgang, og vi var uheldige som ikke scoret på den. Jeg synes ikke vi fortjente å vinne kampen. Vi må ta uavgjortresultatet med denne prestasjonen og forbedre oss, oppsummerte Arsenal-manager Mikel Arteta til BBC.

Rent bur igjen

Noe bedring ble det for Arsenal etter hvilen, men de store sjansene uteble. Brighton var stort sett over alt. Nærmest var Emile Smith-Rowe på en kontring, men Robert Sánchez reddet greit.

Brighton holdt nullen for åttende gang så langt i 2021. Så langt er det kun Manchester City og Chelsea (9) som har hatt rent bur flere ganger.

Ødegaard ble tatt av banen etter 63 minutter. Nordmannen maktet ikke å prege oppgjøret på noen spesiell måte. Han ble erstattet av Nicolas Pépé.

Aaron Ramsdale var ikke mye arbeidsledig i løpet av kampen og vartet opp med flere gode redninger. Brighton avsluttet hele 21 ganger mot Arsenals åtte.

– Det var en vanskelig kamp. De gjorde det vanskelig, og vi må gi dem honnør for det, sa Arsenal-keeperen til Sky Sports.

– Vi var briljante

Brightons midtstopper Dan Burn sa seg fornøyd med poengdeling.

– Det er Arsenal. De har kvalitet i angrepsposisjonene og var en trussel, men jeg synes vi var briljante, sa han.

Nå venter en pause for begge lag i hjemlig serie med en ny landskampperiode.

18. oktober venter Crystal Palace for Arsenal, mens Brighton møter bunnlaget Norwich.