Fotball

Dortmund vil at Haaland står over Norges skjebnekamper – landslaget gir ikke opp

Erling Braut Haaland blir ikke klar til lørdagens Borussia Dortmund-oppgjør mot Augsburg. Det betyr fort at Norges viktige landslagssamling ryker.

Dortmund-trener Marco Rose bekreftet Haalands forfall på fredagens pressemøte. Jærbuen har den siste uken vært ute med en muskelskade i låret og mistet to klubbkamper.

– Han prøvde, men smerten er fortsatt for sterk, sa Rose.

Han la til at Haaland blir igjen i Dortmund og ikke slutter seg til det norske landslaget, men på Ullevaal stadion har man ikke gitt opp å få 21-åringen klar i siste liten.

– Vi hadde håpet på bedre nyheter rundt Erling, men holder den foreløpig åpen, sier landslagssjef Ståle Solbakken i en melding lagt ut på NFFs  nettsider.

Haaland scoret hele fem landslagsmål på forrige samling. Til  NRK opplyser landslagslege Ola Sand at det ikke er konkludert rundt storscorerens situasjon.

«Det er fortsatt usikkert», skriver han i en SMS.

Nøkkelkamper

Norge møter Tyrkia i Istanbul 8. oktober. Utfallet der kan bli avgjørende for lagets VM-sjanser. Solbakkens menn er bak tabelltopp Nederland på dårligere målforskjell i gruppe G.

Landslaget tar imot Montenegro på Ullevaal stadion mandag 11. oktober. Kvalifiseringens siste kamper spilles i november.

Kun gruppevinneren går direkte til neste års VM, mens toerlaget får en mulighet i omspill.

Tunge forfall

Haalands skade er den siste av flere som har rammet Norge den siste tiden. Fra før er spisskollega Alexander Sørloth bekreftet ute, og det samme er Sander Berge og Rosenborg-keeper André Hansen.

Solbakkens lag ligger an til å stille markant svekket både på topp og i keeperposisjonen.

Norge har ikke kvalifisert seg til et sluttspill på herresiden siden EM i 2000.

Mer fra Dagsavisen