Chiesa matchvinner for Juventus mot Chelsea

Juventus leder sin mesterligagruppe etter 1-0 hjemme mot regjerende mester Chelsea. Svenske Malmö gikk på sitt andre klare tap med 0-4 for Zenit.

Etter en målløs 1. omgang fikk Juventus uttelling umiddelbart etter hvilen. Det hadde gått bare ti sekunder før Federico Chiesa ble spilt igjennom av Federico Bernardeschi og endte med å banke ballen i nettaket.

– Sjøfolk finner alltid veien ut av en storm. I dag leverte vi en god kamp mot tittelforsvareren. Teknisk kunne vi ha vært bedre, men vi var villige til å lide for poengene. Seks poeng på to kamper og null baklengsmål betyr et steg mot cupspillet, sa Juventus-trener Massimiliano Allegri til Amazon.

– Vi var ikke gode nok i dag, og jeg vet ikke hvorfor, sa Chelsea-manager Thomas Tuchel til BT Sport.

– Vi var ikke skarpe nok fra start. Vi slet med å finne rytme og intensitet fordi Juventus var så passive og lå så dypt. Det manglet bevegelse. Vi var veldig gode på trening før kampen, men ikke gode nok i dag. Vi så trege og trette ut, både fysisk og mentalt.

Stoppet

Romelu Lukaku ble matchvinner mot Zenit i den første CL-kampen, men den målfarlige belgieren ble godt passet på av Juventus-forsvaret med Leonardo Bonucci og Matthijs de Ligt i spissen. Mot slutten ble også stopperveteranen Giorgio Chiellini kastet innpå for å stoppe de blå.

Lukaku var nær scoring fem minutter før full tid, men avslutningen gikk like utenfor målet. Også helten fra siste mesterligafinale, tyske Kai Havertz, hadde en heading like over målet i sluttminuttene. Også på overtid var Havertz noen få centimeter unna å utligne.

Chelsea har nå tapt sine fem siste bortekamper mot italienske lag.

Malmö-smell

De svenske mesterne Malmö, med Jo Inge Berget på høyre kant, gikk på sitt annet nederlag i mesterligaen da Zenit St. Petersburg ble for sterke.

Claudinho bredsidet inn 1-0 på pasning fra Douglas Santos etter litt over åtte minutter. Malmö spilte seg til et par gode sjanser i den første omgangen, men utnyttet dem ikke.

Daler Kuzjajev økte til 2-0 etter fire minutter i 2. omgang. Kort etter måtte Malmö-stopperen Anel Ahmedhodzic forlate banen med rødt kort.

Ti minutter før slutt kom det en knallperle fra Aleksej Sutormin. Russeren fintet vekk Berget før han banket ballen i mål med venstrebeinet. På overtid var Wendel framme på en retur etter Sardar Azmouns skudd alene med keeper Johan Dahlin.