Fotball

Skadet Zlatan feirer 40 år med å bli tatt ut i Sveriges VM-tropp

Zlatan Ibrahimovic er tatt ut i Sveriges tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Kosovo og Hellas til tross for skadeproblemer.

39-åringen har vært den siste tiden vært plaget av en akillesskade og har vært ute i flere kamper i høst.

– Det blir bedre hele tiden, og han nærmer seg at det skal bli helt bra. Det er tross alt elleve dager til kamp, sier svenskenes landslagssjef Janne Andersson.

Søndag har Ibrahimovic bursdag. Han blir 40 år samme dag som Milan spiller serie A-kamp borte mot Atalanta. Svensken hadde et langt skadeavbrekk (kne) i vår og sommer. Det fratok ham muligheten til å spille EM.

Kort inn i den pågående sesongen fikk han vondt i en akillessene. Det er det som har stoppet ham i flere kamper i høst.

Sveriges tropp:

Keepere: Robin Olsen (Sheffield United), Kristoffer Nordfeldt (AIK), Pontus Dahlberg (Doncaster Rovers)

Forsvar: Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United), Marcus Danielson (Dalian), Emil Krafth (Newcastle), Ludwig Augustinsson (Sevilla), Mattias Johansson (Legia Warszawa), Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld), Martin Olsson (Malmö FF), Carl Starfelt (Celtic)

Midtbane/angrep: Jens Cajuste (Midtjylland), Viktor Claesson (Krasnodar), Albin Ekdal (Sampdoria), Emil Forsberg (Leipzig), Dejan Kulusevski (Juventus), Kristoffer Olsson (Anderlecht), Mattias Svanberg (Bologna), Ken Sema (Watford), Jesper Karlsson (Alkmaar), Robin Quaison (Al-Ettifaq), Alexander Isak (Real Sociedad), Isaac Kiese Thelin (Baniyas), Zlatan Ibrahimovic (Milan), Magnus Eriksson (Djurgården)

Nyeste fra Dagsavisen.no: