Fotball

Sahraoui og Christensen i U21-troppen

Formspiller Erik Botheim blir ikke med A-landslaget den kommende samlingen, men spiller for U21 i EM-kvalifiseringskampene mot Kroatia og Estland i oktober. Det gjør han sammen med VIF-spillerne Osame Sahraoui og Tobias Christensen. Ex-VIF Kristoffer Klaesson er også med.

Vikings Kevin Kabran (t.v.) og Vålerengas Osame Sahraoui i duell på Intility søndag.

Det ble klart da U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud tok ut troppen tirsdag.

Bodø/Glimt-spilleren ble tatt ut til A-landslaget til forrige samling, men ble flyttet ned til U21-laget til kampen mot Østerrike. Vikings Veton Berisha ble tatt ut på A-landslaget til det mange hadde spådd på forhånd som én plass til en eliteserieangriper. Moldes Ohi Omoijuanfo og Lillestrøms Thomas Lehne Olsen har også vært i diskusjonen.

Stjerneskuddet i dansk liga, Andreas Schjelderup (17), debuterte for U21-landslaget sist, men denne gangen ble han prioritert på G19-laget med tanke på spilletid.

Norge topper sin kvalifiseringsgruppe etter to kamper. Kroatia har også vunnet sine første kamper sammen med Østerrike. Kun vinneren av gruppen går direkte til EM i tillegg til den beste andreplassen.

Hele troppen:

Keepere: Kristoffer Klaesson (Leeds), Oliver Petersen (Grorud), Sander Tangvik (Rosenborg).

Utespillere: Jesper Daland (Cercle Brugge), Colin Rösler (NAC Breda), Ole Martin Kolskogen (Brann), Henrik Heggheim (Brøndby), Sebastian Sebulonsen (Viking), Robin Dahl Østrøm (Odense), Fredrik Oppegård (PSV Eindhoven), Halldor Stenevik (Strømsgodset), Sivert Mannsverk (Molde), Johan Hove (Strømsgodset), Kristoffer Askildsen (Sampdoria), Joshua Kitolano (Odd), Håkon Evjen (AZ Alkmaar), Osame Sahraoui (Vålerenga), Martin Palumbo (Juventus), Tobias Christensen (Vålerenga), Jørgen Strand Larsen (Groeningen), Noah Holm (Rosenborg), Emil Konradsen Ceïde (Rosenborg), Erik Botheim (Bodø/Glimt).