Fotball

Tre minutter med magi da Molde og Viking delte poengene

69.11, 70.22 og 71.56 var tidspunktene for tre mål på snaue tre minutter i Molde. Ohi Omoijuanfo sendte inn landslagssøknad i 2-2-kampen mot Viking.

Samúel Fridjónsson satte inn 1-1-målet i kampen mot Molde søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Ettersom Alexander Sørloth har meldt forfall til de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Tyrkia og Montenegro, var det knyttet spenning til om spissene Veton Berisha og Ohi Omoijuanfo kom til å legge inn søknad om å erstatte ham i troppen.

Der Berisha skuffet måtte forlate banen etter en drøy time, leverte Ohi sin søknad med sitt 2-1-mål og sitt 21. mål for sesongen med 20 minutter igjen.

Det skulle ikke holde da det til slutt endte 2-2. Det var ikke spissen så fornøyd med.

– Jeg trodde ikke jeg hadde venstrefot, men. Vi burde ha vært mer disiplinerte i dag, sa Ohi til Discovery etter kampen.

Det sa Molde-trener Erling Moe seg enig i.

– Vi burde dratt dette i land. Det er trepoengere som teller mest. Vi er aldri fornøyd når vi ikke tar tre hjemme. sa han.

Etter en del Molde-press var det Eirik Ulland Andersen som sendte Molde i ledelsen. Han pirket inn 1-0 med hodet etter fint oppbyggende spill av Molde.

Sekundfest

Etter en drøy time satt utligningen for Viking. Samúel Fridjónsson prikket inn 1-1 etter innlegg fra Joe Bell.

Bare sekunder etterpå var det Ohis tur, før det kun sekunder etter det igjen var utlignet. Kevin Kabran fant Shayne Pattynama, som satte inn 2-2. Det ble resultatet.

Det var Viking-leiren fornøyd med.

– Det er sterkt å komme tilbake igien. Jeg er fornøyd med ett poeng. Vi så at det var en jevn kamp, men det ble tøft når vi lå under 2-1. Heldigvis slo vi tilbake, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim.

Avdramatiserer

Berisha måtte som nevnt av med det som så ut som en skade, men spissen ville ikke overdramatisere det etter kamp.

– Det er mye fram og tilbake, jeg tror det var en kjekk kamp å se på. Jeg tror vi skal si oss ganske fornøyde, vi pleier å få bank her. Jeg var litt usikker før kampen, så jeg måtte kjenne meg litt fram i oppvarmingen, men så måtte jeg gå av så jeg ikke skulle få strekk. Jeg er klar til neste helg, sa han.

Resultatet betyr at Molde nå har tre poeng opp til Bodø/Glimt i toppen etter at nordlendingene slo Vålerenga søndag kveld. Viking på sin side har fem poeng opp til medaljeplass.

---

Kampfakta:

Eliteserien, runde 20

Molde – Viking 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Eirik Ulland Andersen (34), 1-1 Samúel Fridjónsson (70), 2-1 Ohi Omoijuanfo (71), 2-2 Shayne Pattynama (72).

Dommer: Tore Hansen, Feda.

Gult kort: Magnus Wolff Eikrem, Sheriff Sinyan, Martin Bjørnbak, Molde, Gianni Stensness, Viking.

Lagene:

Molde (4-2-3-1): Andreas Linde – Martin Linnes (Erling Knudtzon fra 84.), Martin Bjørnbak, Sheriff Sinyan, Birk Risa (Kristoffer Haugen fra 61.) – Martin Ellingsen (Sivert Mannsverk fra 61.), Etzaz Hussain – Eirik Ulland Andersen, Magnus Wolff Eikrem, Ola Brynhildsen (Rafik Zekhnini fra 84.) – Ohi Omoijuanfo.

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson – Viljar Vevatne, Gianni Stensness, David Brekalo, Yann-Erik de Lanlay (Sebastian Sebulonsen fra 77.) – Harald Tangen, Joe Bell, Samúel Fridjónsson (Rolf Daniel Vikstøl fra 89.) – Kevin Kabran (Mai Traore fra 89.), Veton Berisha (Shayne Pattynama fra 66.), Zlatko Tripic.

Eliteserien fotball menn søndag, 20. runde:

Brann – Kristiansund 3-1, Haugesund – Odd 1-3, Molde – Viking 2-2, Rosenborg – Mjøndalen 3-1, Sandefjord – Stabæk 0-3.

Senere kampstart: Bodø/Glimt – Vålerenga (1-0).

Spilt lørdag: Lillestrøm – Tromsø 1-2, Strømsgodset – Sarpsborg 5-0.

---