Norges fotballkvinner cruiset til 3-0 over Kosovo: – Burde scoret en del flere mål

Et selvmål ble startskuddet på Norges komfortable 3-0-seier borte mot Kosovo i VM-kvalifiseringen. Julie Blakstad og Lisa-Marie Utland kom på scoringslista.

Som ventet ble det ikke en vill overkjøring lik den Norge hadde mot Armenia sist uke. Da ble det 10-0-seier på Ullevaal stadion. Kosovo framsto langt mer organiserte, men var ikke i nærheten av å sette det norske laget på store prøver.

– Jeg tror vi alle kjenner på at vi burde scoret en del flere mål i dag, men vi vinner fullt fortjent 3-0. Noen dager er det litt stang ut, sa Caroline Graham Hansen til NRK etter kampen.

Allerede etter fire minutter kunne Amalie Eikeland ha blitt kreditert sitt fjerde landslagsmål. Hun styrte en keeperretur mot mål, men linjedommeren mente at ballen aldri var helt over streken. TV-bildene tydet på noe annet.

Tidlig borteledelse skulle det uansett bli i Pristina. I det tolvte minutt brøt Frida Maanum på midten og spilte kjapt videre til Guro Reiten, som fra venstre la inn lavt i boksen. Der ble Viola Avduli presset til å sette ballen i eget nett.

Scoret igjen

Førsteomgangen ble preget av litt norsk slurv. 2-0-målet kom da Julie Blakstad i det 35. minutt gikk på et godt løp og løftet foten på Eikelands innlegg fra høyrekanten. Med det tok Rosenborg-profilen seg opp i to mål for Norge. Det første kom mot Armenia.

Flott spill banet vei for 3-0 etter pause. Uselvisk vippet Maanum ballen forbi keeper og fant Lisa-Marie Utland på åpent mål. Det var veteranens 24. scoring med flagget på brystet.

Norge hadde muligheter til å vinne med større sifre. Mot slutten avsluttet Vilde Bøe Risa over mål fra kloss hold.

Maanum-smerter

Landslagssjef Martin Sjögren gjorde to endringer på laget som spilte sist. Eikeland startet framfor Emilie Haavi, mens Utland erstattet Karina Sævik.

På overtid måtte Maanum ha hjelp for å komme seg av banen etter en tøff duell med Kosovos målvakt. Arsenal-spilleren hadde tydelig vondt og ble erstattet av Heidi Ellingsen.

Norge får betraktelig tøffere motstand i oktober. Da venter Polen (borte) og Belgia (hjemme).

VM-sluttspillet spilles i Australia og New Zealand i 2023.

VM-kvalifisering fotball kvinner i Pristina tirsdag, gruppe F:

Kosovo – Norge 0-3 (0-2)

Fadil Vokrri stadion

Mål: 0-1 Viola Avduli (selvmål 12), 0-2 Julie Blakstad (35), 0-3 Lisa-Marie Utland (56).

Dommer: Reelika Turi, Estland.

Gult kort: Valentina Limani, Lumbardha Misini, Marigonë Tahiri, Kosovo.

Norge (3-4-3): Cecilie Fiskerstrand – Tuva Hansen, Guro Bergsvand (Elisabeth Terland fra 60.), Maria Thorisdottir – Amalie Eikeland (Emilie Haavi fra 73.), Ingrid Syrstad Engen (Vilde Bøe Risa fra 60.), Frida Maanum (Heidi Ellingsen fra 90.), Julie Blakstad (Synne Skinnes Hansen fra 73.) – Caroline Graham Hansen, Lisa-Marie Utland, Guro Reiten.

Ubenyttede reserver: Aurora Mikalsen, Rugile Rulyte, Emilie Bragstad, Anja Sønstevold, Lisa Naalsund, Karina Sævik, Anna Jøsendal.

Kosovo (5-4-1): Florentina Kolgeci – Edona Kryeziu, Besarta Hisenaj, Liridona Syla, Viola Avduli (Fatlinda Ramaj fra 46.), Agnesa Gashi – Kaltrina Biqkaj (Leonora Ejupi fra 74.), Donjeta Halilaj (Marigonë Tahiri fra 83.), Valentina Limani (Lumbardha Misini fra 63.), Erëleta Memeti – Besjana Recica (Donika Grajqevci fra 46.).

Ubenyttede reserver: Lavdije Behramaj, Erda Podvorcia, Erjona Emërllahu, Argnesa Rexhepi, Modesta Uka, Fleta Musaj, Blerta Smaili.