Fotball

Kapteinens praktscoring ga Liverpool-seier mot Milan

Liverpool kjørte over Milan fra start, men lå under ved pause på Anfield. Lagkaptein Jordan Hendersons kjempetreff i returrommet sikret 3-2-seier.

Jordan Henderson gratuleres med vinnermålet i Liverpools mesterligakamp mot Milan. Foto: Rui Vieira, AP / NTB

Liverpool rundspilte Milan i en halvtime og vasset i sjanser på Anfield, men ledet bare 1-0 etter storspill av gjestenes keeper Mike Maignan og blant annet en straffemiss av Mohamed Salah.

Til pause ledet Milan 2-1 etter to raske scoringer helt på tampen av den første omgangen. Ante Rebic og Brahim Diaz vendte kampen da Liverpool-forsvaret ble satt på to prøver det ikke mestret.

Salah gjorde opp for straffemissen da han utlignet tidlig i den andre omgangen, og i det 69. minutt fikk Henderson drømmetreff på halvvolley etter et hjørnespark. Dermed tok Liverpool sesongens tre første mesterligapoeng.

Det gir også tabelltopp, ettersom det endte målløst mellom Atlético Madrid og Porto.

Selvmål og sjansesløsing

Etter massivt Liverpool-press helt fra start tvang Trent Alexander-Arnold fram ledermålet i det 9. minutt da han etter veggspill med Salah skjøt i mål fra spiss vinkel. Ballen endret retning på Milan-stopper Fikayo Tomori, som ble notert med selvmål.

Fire minutter senere fikk Liverpool straffespark da Ismael Bennacer blokkerte et skudd fra Andy Robertson med armen. Salah tok det, men Maignan kastet seg riktig vei og blokkerte det ikke særlig velplasserte skuddet. Diogo Jota nikket på returen, men keeper reddet igjen.

Liverpool fortsatte å dominere, og sjansene kom tett. Maignan måtte flere ganger vise klasse, og de fleste lurte på hvorfor det bare sto 1-0. Så sto det plutselig 1-2 i stedet.

I det 42. minutt spilte Rafael Leão fram til Ante Rebic, som var helt alene på venstresiden bak en skjev forsvarsfirer. Han plasserte ballen inne ved stolpen bak Alisson.

Slo tilbake

Rett etter kombinerte Leão og Theo Hernandez på venstresiden med veggspill. Leão spilte fra Rebic på venstresiden igjen, men denne gang valgte han å sentre i stedet. Hernandez’ skudd ble løpt opp og reddet på strek av Robertson, men Liverpool-backen forsvant inn i målet, og Diaz kunne sette returen i tomt bur.

Jürgen Klopps menn brukte ikke lang tid på å slå tilbake etter pausepraten. I det 49. minutt inviterte Salah til veggspill rett utenfor 16-meteren, Divock Origi vippet ballen i bakrom, og egypteren møtte den med utsiden og dyttet den forbi keeper til 2-2.

I det 68. minutt blokkerte Simon Kjær et Jota-skudd til corner, men så ble det på vakkert vis Liverpool-ledelse igjen. Alexander-Arnolds hjørnespark ble klarert, men ikke lenger enn til hjemmelagets kaptein Henderson, som rett utenfor 16-meteren møtte ballen på halvspretten og sendte den utagbart i hjørnet.