Bellingham-show da Haaland startet ny toppscorerjakt i mesterligaen

Borussia Dortmund vant 2-1 mot Besiktas i åpningskampen i gruppespillet av mesterligaen onsdag. Ungguttene Jude Bellingham og Erling Braut Haaland sto fram.

18 år gamle Bellingham glitret i store deler av kampen og ble belønnet med mål og målgivende. Assisten kom til Haaland, som scoret sitt 21. mål i den gjeveste klubbturneringen i verden. Det har 21-åringen klart på bare 17 kamper.

I hjemlig serie har lysluggen allerede startet med fem mål på fire kamper. Før kampen i Tyrkia sto nordmannen med til sammen åtte mål på seks kamper for de gulkledde denne sesongen.

Det gleder nok landslagssjef Ståle Solbakken, som forbereder den svært viktige landskampen som vil finne sted på en arena ikke langt fra hjemmebanen til Besiktas i Istanbul 8. oktober.

Midtstopper Francisco Montero headet inn reduseringen i det fjerde overtidsminuttet. Det var tre minutter til å gjøre det på for Besiktas, men Dortmund holdt unna.

For Dortmund og Haaland sa det stopp i mesterligaen i kvartfinalen mot Manchester City forrige sesong. Haaland ble da toppscorer i turneringen med ti mål på åtte kamper.

Ajax og Sporting Lisboa er de to andre lagene i mesterligaens gruppe C.

Bellingham herjet

Michy Batshuayi så ut til å sette inn 1-0 etter fem minutter for hjemmelaget, men keeper Gregor Kobel vartet opp med en flott reaksjonsredning. Deretter skulle Dortmund komme i gang.

Etter 20 minutter kom tyskernes første mål da Bellingham kom på et av sine velkjente løp inn i boksen. En berøring på brystet ble fulgt opp av en god avslutning fra spiss vinkel.

Haaland fikk sin første mulighet, og en stor en sådan, etter 26 minutter. Keeper var utspilt, og Haaland prøvde å løfte ballen over en Besiktas-forsvarer og i mål, men avslutningen gikk over.

Et halvminutt før overtiden var omme, var Bellingham på farten i 16-meteren igjen. En lekker dragning ble fulgt opp av en pasning ut til Haaland, som hadde løpt seg fri. Nordmannen gjorde ingen feil fra fem meter.

Sjanserikt

I andre omgang begynte kampen å ligne et scenario som Haaland liker seg i: Besiktas trengte mål og blottla seg mer bakover. Det førte til flere sjanser, men 21-åringen måtte gi seg med én scoring.

Bellingham ville også ha mer, og Dortmund-spillerne sto i kø etter at unggutten hadde driblet seg fri og bare hadde keeper igjen, men avslutningen gikk rett på sisteskansen. Besiktas kontret like etter, men Kobel reddet godt.

Haaland var alene med Besiktas-keeper Ersin Destanoglu snaut 20 minutter før slutt, men avslutningen ble reddet av keeper. Fem minutter før slutt ble han tatt av banen.

Ansgar Knauff satte ballen i tverrliggeren for Dortmund før Monteros redusering på overtid, men de gulkledde holdt tett de siste minuttene.

Nå rettes blikket mot Union Berlin for Haaland og Borussia Dortmund til søndag.