Stølås’ innhopp ga Haugesund seieren

Alexander Stølås’ inntreden etter pause gjorde mirakler for Haugesund-trener Jostein Grindhaug i 2-1-seieren over Sarpsborg søndag.

Stølas scoret sitt andre mål for sesongen etter mindre enn to minutter på banen. Minuttet etter la Sondre Liseth på til 2-0 og ga med det grunnlaget som sikret tre poeng.

– Innbytterpulsen kom, det er vanskelig ikke å få den. Det var gøy å komme inn og få et mål, sa Stølås til Discovery.

– Det sier pang, og etter 2-0 faller vi litt, og de får trille ball. 2-0 er en skummel ledelse da, og det ser man når de får et mål. Vi må kjempe for det. Det er skummelt, men utrolig deilig, sa venstrebacken.

Tidligere Haugesund-spiller Ibrahima Koné reduserte seks minutter før slutt, men det var ikke nok for sarpingene. Koné er i form, og det var malierens niende mål for sesongen. Han scoret hele fire av dem i forrige eliteseriekamp før landslagspausen, da mot Sandefjord.

Første omgang ga ingen avslutninger på mål for noen av lagene, men etter pause ble det mer severdig i Haugesund.

Stølås fyrte løs fra 20 meter og fikk nettsus, før Liseth satte inn 2-0 i det neste minuttet. Bak begge scoringene sto Martin Samuelsen.

Nå er det kun tre poeng opp til Lillestrøm på 3.-plass for Haugesund. Sarpsborg 08 blir værende på 12.-plass, sju poeng over nedrykksstreken.

Til helgen venter Kristiansund borte for Haugesund, mens Sarpsborg skal bryne seg på Rosenborg.

Eliteserien, runde 18

Haugesund – Sarpsborg 2-1 (0-0)

Haugesund stadion

Mål: 1-0 Alexander Stølås (47), 2-0 Sondre Liseth (48), 2-1 Ibrahima Koné (84).

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Gaute Vetti, Bjørn Inge Utvik, Ibrahima Koné, Sarpsborg.

Haugesund (4-2-3-1): Egil Selvik – Sulayman Bojang (Alexander Stølås fra 46.), Ulrik Fredriksen, Benjamin Tiedemann Hansen, Thore Pedersen – Kevin Martin Krygård, Peter Therkildsen – Niklas Sandberg (Alioune Ndour fra 75.), Sondre Liseth (Mads Sande fra 75.), Kristoffer Velde – Martin Samuelsen (Alexander Søderlund fra 64.).

Sarpsborg (3-2-3-2): Anders Kristiansen – Nicolai Næss, Bjørn Inge Utvik, Mikael Dyrestam – Magnar Ødegaard (Eirik Wichne fra 75.), Joachim Thomassen – Anton Salétros (Ben Karamoko fra 60.), Gaute Vetti, Jonathan Lindseth (Dario Canadjija fra 60.) – Kristian Fardal Opseth (Mikkel Maigaard fra 60.), Ibrahima Koné.

Resten av runden: Bodø/Glimt – Odd 1-1, Haugesund – Sarpsborg 2-1, Molde – Mjøndalen 4-0, Sandefjord – Vålerenga 3-0, Strømsgodset – Kristiansund 1-2.

Senere kampstart: Rosenborg – Tromsø 3-2

Spilt lørdag: Lillestrøm – Brann 2-3, Stabæk – Viking 1-3.