Rosenborg kvinner lekte seg videre i cupen

Rosenborgs kvinnelag tok seg videre til semifinale i cupen med 4-0 over Avaldsnes søndag. Målene rant inn på tampen av kampen.

Dermed er Rosenborg det siste laget som er klare for semifinalene. Sandviken, LSK Kvinner og Vålerenga tok seg videre lørdag. De fire lagene som kjemper i toppen av Toppserien, utgjør dermed også semifinalistene i cupen. Semifinalene trekkes mandag.

For Rosenborg, som er på andreplass i serien bak suverene Sandviken, kan cupen bli muligheten til å sikre det første trofeet etter at Trondheims-Ørn i fjor ble til Rosenborg.

Søndag ventet en tøff motstander i Avaldsnes (nummer sju i Toppserien), men til slutt ble det en målfest for Rosenborg. Maria Olsvik scoret det eneste målet i første omgang da hun dukket opp alene på bakerste stolpe etter 17 minutter.

Avaldsnes hang godt med, men mot slutten rant målene inn. Landslagsspiss Lisa-Marie Karlseng Utland løp inn 2-0 elleve minutter før full tid, og deretter styrte stortalentet Julie Blakstad inn det tredje fire minutter senere. Utland fikk avslutte målfesten da hun ordnet 4-0 etter innlegg fra kaptein Mali Lilleås Næss i det 86. minutt.