Colys overtidsmål mot Godset ga KBKs første borteseier siden mai

Aliou Coly ga Kristiansund en etterlengtet seier på tur i Eliteserien. To minutter på overtid sikret han 2-1 borte mot Strømsgodset.

Senegaleseren kunne sette ballen i et åpent mål. I forkant gjorde Godset-keeper Viljar Myhra en sterk redning, men greide ikke å stoppe Coly fra å løpe inn KBKs vinnerscoring.

Noen minutter før hadde Fred Friday vært centimeter unna å ta Strømsgodset i ledelsen, men han nådde akkurat ikke fram til ballen.

– Tre poeng føles veldig godt. Jeg er så glad for å dra herfra med seier. Tabellen er tett og jevn, og denne seieren setter oss i en god posisjon, sa matchvinner Coly til Discovery etter kampen.

Borteseieren var Kristiansunds første på seks kamper. Den forrige kom i slutten av mai. Overtidsdramaet sendte laget opp i 32 poeng, som holder til en tredjeplass på tabellen. Etter 18 runder er KBK kun fire poeng bak serieleder Molde.

Fartsfylt

Tidligere i 2. omgang hadde Kristoffer Tokstad trøkket inn 1-1 for vertene ved bakerste stolpe. Det kom på hans tredje store sjanse i kampen.

Kristiansund scoret det eneste målet i en fartsfylt første omgang. Det kom på en sikker straffe fra Bendik Bye i det 20. minutt. Myhra kastet seg riktig vei, men nådde ikke bort til ballen.

Muligheten fra krittmerket oppsto etter Kreshnik Krasniqis felling av Jesper Isaksen. Det kunne fort vært flere mål på Marienlyst før hvilen, men gode blokkeringer og solid keeperspill i begge ender sto i veien.

– Vi bør ha bedre uttelling på de sjansene vi skaper. Flere av dem var store, sa Godset-trener Håkon Wibe-Lund til Discovery i pausen.

Vippet

Noen minutter etter sidebytte fortsatte vertene å sløse. Tokstad kom alene med Sean McDermott og sendte ballen svakt til side for mål fra ti meter. Kort tid etter revansjerte han bommen med sin 1-1-scoring.

Resten av kampen sto og vippet, men på tampen var det Kristiansund som lyktes med sin sluttoffensiv.

Tapet brøt Godsets gode trend. Drammenserne sto med to strake trepoengere før søndagens oppgjør og hadde vunnet fire av sine seks siste ligakamper. Laget er nummer ni på tabellen med 25 poeng.

Strømsgodset har sin neste seriekamp hjemme mot Sarpsborg 25. september, men skal noen dager før møte Stabæk i cupen. Førstkommende lørdag tar Kristiansund imot Haugesund.

Eliteserien menn søndag, 18. runde:

Strømsgodset – Kristiansund 1-2 (0-1)

Marienlyst stadion

Mål: 0-1 Bendik Bye (str. 20), 1-1 Kristoffer Tokstad (54), 1-2 Aliou Coly (90).

Dommer: Sivert Amland.

Gult kort: Kreshnik Krasniqi, Strømsgodset, Dan Peter Ulvestad, Kristiansund.

Strømsgodset (4-2-3-1): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Ari Leifsson, Gustav Valsvik, Jonathan Parr (Thomas Grøgaard fra 70.) – Kreshnik Krasniqi, Jack Ipalibo (Valdimar Ingimundarson fra 79.) – Kristoffer Tokstad (Jordan Attah Kadiri fra 80.), Johan Hove, Tobias Gulliksen – Fred Friday.

Kristiansund (4-3-3): Sean McDermott – Snorre Strand Nilsen, Aliou Coly, Dan Peter Ulvestad, Christoffer Aasbak – Amidou Diop (Pål Erik Ulvestad fra 77.), Andreas Hopmark, Jesper Isaksen (Torgil Gjertsen fra 69.) – Bendik Bye (Liridon Kalludra fra 77.), Moses Mawa, Agon Mucolli (Sander Kartum fra 88.).

Eliteserien fotball menn søndag, 18. runde:

Bodø/Glimt – Odd 1-1, Haugesund – Sarpsborg 2-1, Molde – Mjøndalen 4-0, Sandefjord – Vålerenga 3-0, Strømsgodset – Kristiansund 1-2.

Senere kampstart: Rosenborg – Tromsø 3-2

Spilt lørdag: Lillestrøm – Brann 2-3, Stabæk – Viking 1-3