Fotball

Tyrkias landslagssjef Günes sparket. Löw mulig kandidat til å overta

Tyrkias A-landslagstrener i fotball er historie. Şenol Günes ble fjernet fra jobben etter forhandlinger med forbundspresident Nihat Özdemir.

Tyrkias landslagssjef Senol Gunes under kampen mot Nederland denne uka. Det ble hans avskjed.

Det ble bekreftet av forbundet fredag. Bakgrunnen er svake resultater over flere måneder. Det startet med tre strake tap i EM og kulminerte med 1-6-nederlag borte mot Nederland i VM-kvalifiseringen tirsdag. Etter stortapet fikk Günes knallhard kritikk fra flere hold.

Torsdag og fredag var Günes i møter med toppene i Det tyrkiske fotballforbundet (TFF). Der ble det blant annet forhandlet om avskjedsvederlag.

Avisen Hürriyet skriver at Joachim Löw, Fatih Terim og Okan Buruk er tre alternativer TFF vurderer som erstatter.

Tyrkia møter Norge i Istanbul 8. oktober. Det blir en meget avgjørende kamp for begge lag. Gruppevinneren får direkte VM-plass, mens toeren går inn i en omspillsfase.

Nederland topper puljen på bedre målforskjell enn Norge. Disse to lagene er to poeng foran Tyrkia. Det gjenstår fire kamper for alle lag i puljen.

I Norges “hjemmekamp” mot Tyrkia, som ble spilt i Spania i mars, vant tyrkerne 3-0 og er dermed foran Norge på innbyrdes oppgjør. Men målforskjell og antall scorede mål teller foran hvis det ender med poenglikhet på tabellen.