De engelske spillerne svarte publikum – feide Ungarn av banen

De engelske landslagsspillerne lot seg ikke påvirke av ufin tilskueroppførsel i VM-kvalikkampen mot Ungarn torsdag. «Three Lions» vant enkelt 4-0.

Det var flere sjokkerende scener som utspilte seg på gressmatta i Budapest da England valset over Ungarn.

Engelskmennene slet innledningsvis med å bryte ned hjemmelagets forsvarsmur, og de måtte gå til pause uten én eneste avslutning på mål. I 2. omgang skulle det derimot løsne.

Raheem Sterling fikk æren av å avslutte et nydelig angrep da Mason Mount fant ham med et lavt innlegg. Manchester City-angriperen gjorde ingen feil og bredsidet gjestene i føringen etter 55 minutter.

England-kaptein Harry Kane doblet kun åtte minutter senere. Denne gangen med Sterling i servitørrollen. Et innlegg landet på hodet til Tottenham-spissen, som lett stanget inn 2-0.

Harry Maguire la på til 3-0 etter en corner signert Manchester United-lagkamerat Luke Shaw, mens Declan Rice fastsatte resultatet til 4-0 fire minutter før fulltid.

Buet markering mot rasisme

Det var knyttet forventninger til hvilken mottakelse England ville få på Puskás Aréna. Før dommeren blåste i gang kampen, gjennomførte gjestene sin vante markering mot rasisme ved å sette et kne i bakken.

Det falt i dårlig jord hos hjemmepublikumet, som svarte med høylytt buing under markeringen.

– Det var skuffende å høre buingen, men det har skjedd i tidligere kamper. Vi visste hva vi kunne forvente, men jeg er glad alle guttene sto bak markeringen, sa Maguire til BBC etter kampen.

I feiringen av Sterlings 1-0 mål haglet det med plastkopper mot de engelske spillerne. Frustrerte tilskuere fortsatte å kaste gjenstander mot bortelaget utover i omgangen. Det skal også ha kommet rasistiske utsagn mot de engelske spillerne.

– Jeg hørte ikke de rasistiske tilropene, men jeg skal snakke med gutta og sjekke om de hørte noe. Hvis det stemmer, håper jeg Uefa slår hardt ned på det, sa Kane til ITV.

Hyllet avdød venninne

Sterling kastet også drakten etter scoringen. Under hadde han en hyllest til venninnen og sosiale medier-profilen Steffie Gregg, som gikk bort tirsdag som følge av komplikasjoner knyttet til koronaviruset.

England ser ut til å styre komfortabelt mot nok et mesterskap. De virker også å ha lagt bak seg finaletapet i EM.

Seieren betyr at England leder gruppe I med full pott etter fire spilte kamper. De møter Andorra førstkommende søndag før turen går til Polen onsdag 8. september.

Polen tok seg forbi Ungarn på målforskjell etter at de slo Albania 4-1 torsdag. Ungarn og Polen står med sju poeng etter fire kamper.

Europeisk VM-kvalifisering fotball menn torsdag, 4. kampdag:

Gruppe B:

Georgia – Kosovo 0-1 (i Batumi), Sverige – Spania 2-1 (i Solna).

Gruppe C:

Italia – Bulgaria 1-1 (i Firenze), Litauen – Nord-Irland 1-4 (i Vilnius).

Gruppe E:

Estland – Belgia 2-5 (i Tallinn), Tsjekkia – Hviterussland 1-0 (i Ostrava).

Gruppe I:

Andorra – San Marino 2-0 (i Andorra la Vella), Polen – Albania 4-1 (i Warszawa), Ungarn – England 0-4 (i Budapest).

Gruppe J:

Liechtenstein – Tyskland 0-2 (i St. Gallen, Sveits), Nord-Makedonia – Armenia 0-0 (i Skopje), Island – Romania 0-2 (i Reykjavik).