Fotball

Dette skjedde på «Deadline Day» – stjernereturer og stortalenter til toppklubber

Antoine Griezmann, Saúl Ñíguez og det norske supertalentet Antonio Nusa var noen av spillerne som byttet klubb mot slutten av overgangsvinduets siste dag.

Barcelona sliter som kjent økonomisk og måtte gi slipp på Lionel Messi tidligere i overgangsvinduet. På «Deadline Day» forsvant nok en stjerne fra katalanerne.

Antoine Griezmann returnerer til Atlético Madrid på en låneavtale på ett år. Avtalen kommer med en forpliktelse om permanent overgang for franskmannen, skriver Barcelona på sitt nettsted. Samtidig henter Barcelona inn Luuk de Jong.

Atlético Madrid gjenforenes med Griezmann, men gir slipp på Saúl Ñíguez. 26-åringen har vært i klubben siden han var 14 år og går på lån til Chelsea ut sesongen, med en klausul om å gjøre overgangen permanent ved sesongslutt.

I Norge var Antonio Nusas klubbytte fra Stabæk til Club Brugge kanskje den største overgangen, med Kristoffer Barmens overgang fra Brann til Aalesund som den mest omtalte.

Mens Nusa har gjort seg bemerket for spillet på banen, har Barmen vært et hett samtaleemne etter det mye omtalte nachspielet på Brann stadion.

Barmen ble enig med Brann om en sluttavtale og gjenforenes med gamletrener Lars Arne Nilsen i Aalesund.

Supertalenter til Real Madrid og PSG

Real Madrids jakt på Kylian Mbappé endte ikke med overgang i sommerens overgangsvindu. Den spanske hovedstadsklubben skal ha kommet med et bud på over to milliarder kroner for Mbappé på «Deadline Day», men Paris Saint-Germain tviholder på stjernen, som bare har ett år igjen av kontrakten.

Spanjolene må muligens vente til neste sommer for å sikre seg Mbappé, men kjøpte en annen fransk fotballstjerne på siste dag av overgangsvinduet. 18 år gamle Edouardo Camavinga har vært aktuell for Manchester United i sommer, men ble klar for Real Madrid for rundt 300 millioner kroner tirsdag.

PSG beholdt Mbappé og kan stille med stjernerekken Messi, Neymar, Mbappé den kommende sesongen.

Den franske storklubben har også hentet inn spillere som Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Achraf Hakimi og Georginio Wijnaldum i sommer og på siste dag av overgangsvinduet sikret de den talentfulle venstrebacken Nuno Mendes fra Sporting. Den 19 år gamle portugiseren kommer på lån med en kjøpsklausul på 40 millioner euro.

Ronaldo i boks

Cristiano Ronaldos drømmeretur til Manchester United ble offisielt bekreftet på starten av overgangsvinduets siste dag. Ole Gunnar Solskjærs lag ble enige med Juventus om en overgang fire dager tidligere. Litt senere på «Deadline Day» ble Daniel James solgt til Leeds.

Arsenal har hatt en grusom sesongstart med tre strake tap, null scoringer og ni baklengsmål på deres tre første ligakamper. Det til tross for at London-laget har brukt mest penger i sommerens overgangsvindu, der kjøpefesten varte helt til siste slutt.

På tampen av overgangsvinduets siste dag sikret klubben en ny defensiv forsterkning i Takehiro Tomiyasu. Japaneren kan spille både midtstopper og høyreback og erstatter Héctor Bellerín, som ble klar for Real Betis tirsdag.

Tottenham var interessert i Tomiyasu tidligere i overgangsvinduet, men endte opp med å kjøpe en annen høyreback. Emerson Royal ble klar for Tottenham fra Barcelona, som på sin side hadde kjøpt brasilianeren 29 dager tidligere.

Mer fra Dagsavisen